Festivitati spectaculoase in Spania

Festivitati spectaculoase in Spania

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14111

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spania, situata in partea de sud-vest a Europei, este o tara in care traiesc oameni ce provin din diferite culturi. Locuitorii acestei tari au adus cu ei diverse traditii si sarbatori, care au loc pe tot parcursul anului. Fiecare festivitate are propria poveste si este considerara o mare afacere, fiind sarbatorita cu mare fast si spectacol.

Carnavaluri in Spania

In Spania, februarie este luna in care putem asista la cele mai extravagante carnavaluri din lume. Acestea sunt sarbatorite in diferite parti ale tarii, care urmeaza diferite traditii pentru a face aceste carnavaluri cat mai placute vizitatorilor.

Carnaval in Spania

Carnaval in Spania

Insulele Canare, Cadiz si Sitges sunt orasele in care se desfasoara unele dintre cele mai uimitoare carnavaluri din lume. O multime de oameni imbracati in costume cat mai neobisnuite si spectaculoase canta si danseaza toata noaptea. Carnavalurile din Spania gazduiesc evenimente interesante, cum ar fi concursuri de frumusete, spectacole de muzica si diverse forme de dansuri.

Carnaval in Insulele Canare

Carnaval in Insulele Canare, Spania

Carnaval in Insulele Canare

Carnaval Insulele Canare, Spania

Carnaval in Sitges

Carnaval in Sitges, Spania

Carnaval in Cadiz

Carnaval in Cadiz, Spania

Fiecare cetatean din Spania participa activ la aceste carnavaluri. Acestea reprezinta o reflectie a artei, in cadrul carora artistii au sansa de a-si afisa aptitudinile. Aceste carnavaluri au loc chiar inainte de Postul Mare, care implica 40 de zile de post, in care petrecerile nu sunt permise conform vechilor traditii. Exista multe speculatii privind originea carnavalurilor, insa carnavalul de masti si paradele au fost loc prima data in Italia si apoi s-au raspandit in alte tari europene.

Carnaval in Sitges

Carnaval in Sitges, Spania

Festivalul San Fermin - luptele cu tauri

San Fermin este printre cele mai populare evenimente sarbatorite in Spania. De la Sfantul Fermin care a fost tarat de tauri pe strazile din Pampola provine acest eveniment de o mare insemnatate. Festivitatile au loc din 6 iulie de la pranz pana in 14 iulie. Evenimentul este inaugurat cu lansarea unei rachete, un act cunoscut popular ca Chupinazo.

Festivalul San Fermin

Festivalul San Fermin din Spania

Membrii Consiliului Local pornesc in parada de la Primarie la capela Sf. Fermin, in timp ce multi tineri blocheaza strazile prezentand diverse forme de arta. Fiecare zi implica anumite evenimente pentru care acest festival este renumit.

Evenimentul curselor cu tauri incepe la 8 dimineata in ziua de 7 iulie, cand este lansata torpila, care indica eliberarea taurilor. Acest eveniment are loc pana in 14 iulie. Dupa fugarirea taurilor, acestia sunt readusi la arena din Pamplona, unde sunt ucisi in luptele specifice. Aceasta este partea cea mai periculoasa si intriganta. Multi tauri sunt omorati iar oameni sau toreadorii care participa la acest eveniment pot plati, de asemenea, cu viata lor.

Festivalul San Fermin

Festivalul San Fermin - luptele cu tauri

In afara de luptele cu tauri, exista si alte festivitati care se organizeaza in aceasta perioada, cum ar fi ridicarea pietrelor, ridicarea baloturilor de fan presat si taierea lemnului. San Fermin se numara printre cele mai asteptate evenimente ale anului, la care asista nu numai localnicii ci si turisti din intreaga lume.

Festivalul San Fermin

Festivalul San Fermin, Spania

Tomatina - festivalul luptelor cu tomate

Cunoscut ca Tomatina, acest faimos eveniment de lupte cu tomate are loc in Bunyol, in ultima miercuri a lunii august. Oameni din diferite parti ale Spaniei se aduna in Bunyol si arunca in jur 100 de tone de tomate unii in altii. Rosiile sunt cultivate special pentru acest eveniment si sunt zdrobite inainte de lupte pentru a evita eventualele lezini. Multi participanti sunt preventivi purtand ochelari de protectie si manusi in luptele cu tomate care dureaza pana la 1 ora.

Tomatina - festivalul luptelor cu tomate

Tomatina - festivalul luptelor cu tomate din SpaniaPastele si Craciunul in Spania{title}

Pastele in Spania

Sarbatoarea de Paste incepe cu Duminica Floriilor (Domingo de Ramos) si se incheie in Lunea Pastelui (Lune de Pascua). O multime de oameni transporta frunze de palmier si viziteaza biserica pentru a fi binecuvantati de catre preot. Multe biserici organizeaza, de asemenea, o parada care marcheaza sosirea lui Isus. In Duminica Pastelui, sunt facuti multi oameni din paie, care sunt in cele din urma rupti in bucati si aruncati in aer. Masa din Duminica Pastelui este una speciala, in care nasul ii face cadou tortul, La Mona, finului sau. Tortul cu diferite forme si modele este servit cu vin sau sirop de miere.

Pastele in Spania

Parada de Paste in Spania

Craciunul in Spania

Craciunul este sarbatorit in intreaga lume, insa in Spania traditia difera putin. In Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie, oameni aprind focuri in aer liber si amplaseaza lumanari in afara caselor. Multi oameni participa la masa de Craciun si se bucura de diversele bucate de Craciun in acea zi. In ziua urmatoare, au loc reuniunile de familie si schimbul de cadouri intre prieteni, familie si vecini.

Craciunul in Spania

Focuri in aer liber de Craciun in Spania

Craciunul in Spania

Craciunul in Spania

In Spania, Craciunul nu se incheie in ajunul zilei de 25 decembrie. Acesta este urmat de Ziua Inocentei, care este celebrata pe 28 decembrie. Povestea acestei zile se intoarce in istorie, la momentul care marcheaza un masacru urias, in care multi oameni nevinovati au fost ucisi. Cu toate acestea, in prezent spaniolii se tin de farse, considerand aceasta zi Ziua Pacalelilor.

Aceste festivitati au crezut semnificativ turismul in Spania. Pe langa acestea, mancarurile traditionale, plajele minunate si cultura extraordinara atrag, de asemenea, atentia turistilor din intreaga lume.