Ferrari vs Lamborghini

Ferrari vs Lamborghini

Detalii

CategoriiSport
TaguriAuto
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10390

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista mai multe masini nervoase care ruleaza pe soselele lumii, dintre care numim doar cateva Porsche, Ferrari, Lamborghini si McLaren. Cum toate aceste branduri au propria lor linie de super masini si masini sport, este foarte dificil sa o alegem pe cea mai buna. Depinde pur si simplu de brandul pe care il preferati, de puterea pe care o cautati si de cat de mult sunteti dispusi sa cheltuiti. Cand vine vorba de super masini, producatorii de autoturisme italieni sunt unii dintre cei mai proeminenti. Acesta este motivul pentru care majoritatea entuziastilor fac comparatii intre Ferrari si Lamborghini, deoarece aceste doua branduri sunt cele mai populare in randul masinilor sport de cea mai buna calitate.


ferrari vs lamborghini


Ferrari vs Lamborghini


Ferrari vs Lamborghini - Istorie

Istoria Ferrari dateaza din 1928, cand Enzo Ferrari a format o echipa de curse numita "Scuderia Ferrari". Aceasta echipa de succes a fost aleasa de "Alfa Romeo" pentru a conduce departamentul de curse cu motor. In 1941, Alfa Romeo a fost arestat de guvern, insa departamentul lui Enzo Ferrari a ramas neatins datorita faptului ca a stat departe de ochii publicului. In aceasta perioada, au produs prima masina Ferrari, "Tipo 815". In 1947, prima masina produsa a fost Ferrari 125 S, care a avut un motor V12 de 1,5 litri. In 1988, compania a produs una dintre cele mai bune super masini din toate timpurile, "Ferrari F40". Din acest moment, Ferrari ofera cele mai bune masini sport la nivel mondial.


ferrari 125 S


Ferrari 125 S


Lamborghini a fost infiintat de Ferruccio Lamborghini, proprietarul "Lamborghini Trattori SpA". Datorita cresterii profiturilor companiei sale, el a putut sa-si achizitioneze cateva masini Ferrari. Cu toate acestea, a considerat ca aceste masini sunt prea zgomotoase si nu aveau sensibilitatea masinilor de serie. Acela a fost momentul in care si-a propus sa demareze productia de automobile in 1963. De atunci, Lamborghini a produs masini care s-au vandut destul de bine. La mijlocul anilor 1970, vanzarile au scazut drastic din cauza crizei petrolului si a recesiunii economice. Dupa ce compania a dat faliment si si-a schimbat proprietarii de trei ori, in 1987 a intrat sub administrarea corporatiei Chrysler, care a esuat din nou sa faca din masinilie Lamborghini o afacere profitabila. In 1994, Chrysler a vandut conceptul unui brand auto din Indonezia, care mai tarziu l-a vandut companiei Audi in 1998. De atunci, Lamborghini a adus profituri care continua sa creasca pana in prezent.


Ferrari, Lamborghini si cursele de masini

Se stie deja ca Ferrari este o companie foarte importanta in lumea curselor, producand masini exclusiv pentru Formula 1 si pentru cursele de masini sport. De asemenea, a produs una dintre cele mai rapide masini de serie din lume, motiv pentru care entuziastii bogati ajung sa experimenteze fiorul pe care il ofera acesti bolizi. Ferrari F131 GT EVO, Ferrari FXX si Ferrari F430 GT sunt doar cateva dintre cele mai bune masini de curse ale producatorului. Lamborghini nu este atat de implicat in domeniul masinilor de curse. In schimb, se concentreaza mai mult pe masinile de serie. Cu toate acestea, cu masini precum Lamborghini Gallardo GT3 si Murcielago R-GT, participa la cursele de masini.


lamborghini gallardo


Lamborghini Gallardo


Ferrari vs Lamborghini - Pret

Cand vine vorba de pret, aceste masini rapide nu sunt accesibile oricui. Ferrari incepe de la cel putin 100.000 de euro si creste in functie de model, varianta, personalizare, accesorii si alti factori. In mod similar, si potentialii cumparatori trebuie sa plateasca in jur de aceleasi preturi pentru frumoasele Lamborghini.Cand vine vorba de proprietar, Ferrari este o filiala a Fiat SpA, in timp ce marca Lamborghini este detinuta de Volkswagen. Exista mai multi factori care pot fi discutati atunci cand se face o comparatie intre Ferrari si Lamborghini, in functie de tipurile de masini si de variantele lor.