Femeile si fericirea

Femeile si fericirea

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2412

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acceptarea de sine

Cea mai importanta conditie pentru ca fericirea unei femei sa fie completa este acceptarea de sine. O imagine negativa despre sine conduce spre o stare constanta de depresie.


Acceptarea de sine include si acceptarea propriului trecut. Erorile, minciunile, regretele ne sunt cunoscute tuturor. Amintind mereu de experientele negative sau, simpotriva, pretinzand ca nu s-a intamplat nimic, nu reusim sa evoluam si sa ne impacam cu noi insine.


Relatia armonioasa cu tine insati trebuie sa fie urmata de relatii armonioase cu cei din jur. Trebuie sa capatam deprinderea de a ne purta intim cu altcineva si de a valorifica aceasta intimitate. Mai mult, trebuie sa dobandim capacitatea de a ne pune in situatia altcuiva, de a lua in considerare si nevoile sale si, fireste, harul de a primi si de a oferi afectiune si caldura.


fericirea femeilor


Autonomia

Autonomia inseamna capacitatea de a fi independent. Aceasta caracteristica ne ofera puterea de a refuza un lucru si sa nu ajungem sa ne definim exclusiv prin cei dragi noua.


Mediul de trai joaca si el un rol important. Aspectele din exterior si persoanele de langa tine te influenteaza in masura in care te afecteaza. La fel e si in ceea ce priveste mediul de lucru.


Scopul in viata

Pentru ca starea interioara de impacare cu sinele sa fie completa e necesar si sa avem stabilit scopul in viata. Un tel realist, cu repere exacte, ne motiveaza, ne da energie, ne clarifica prioritatile si ne sporeste capacitatea de a face fata dificultatilor.


Marturie sta faptul ca cei carora le este oferit totul pe tava fara a fi constransi sa lupte pentru a realiza ceva, sunt in cele mai multe cazuri niste persoane nefericite, care nu au realizari proprii pentru care sa se bucure si sa fie multumiti de ei insisi.


Dezvoltarea personala

Dezvoltarea personala este o componenta a fericirii careia nu ii este acordata suficienta atentie. Acest lucru se datoreaza lipsei de timp, insuficientei resurselor financiare sau chiar din simpla comoditate.


dezvoltare personala


Conceptul de dezvoltare personala se refera si la abilitatea constanta de actiona in domenii ce asigura evolutia ca persoana. Tot aici intra si adaptarea la noutate si capacitatea de a invata din intamplari si chiar din greseli.


Daca una din aceste conditii ale fericirii iti lipseste cauta timp si resurse pentru a schimba situatia:  • invata sa te cunosti

  • accepta atat persoanele cu calitati cat si pe cele cu defecte

  • asigura-te ca cei din jur te accepta si in caz contrar cauta solutii

  • fa schimbari daca crezi ca acestea vor remedia un anumit lucru

  • hotaraste-te asupra a ceea ce vrei de la viata

  • fa tot posibilul ca sa-ti atingi scopul, chiar si compromisuri