Februarie, luna festivalurilor prin lumea larga

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2728

Voteaza & Distribuie

Descriere

In februarie, carnavalurile sunt in toi peste tot in lume. Fie iarna, fie vara - in emisfera sudica, sute de mii de oameni se aduna in piete si comit cele mai nastrusnice fapte. Iata cu colaj cu cele mai renumite festivaluri ale lunii februarie!

Carnavalul din Rio, Brazilia

In timpul farsangului, Rio de Janeiro devine pentru cateva zile capitala lumii: carnavalul din Rio de Janeiro nu are pereche! Pe langa mastile spectaculoase, la parada primeste un rol important samba, dans in care isi masoara puterile cele mai grozave scoli de samba din lume. Anul acesta, festivalul din Rio se desfasoara in perioada 8-11 februarie.

carnival

Razboiul portocalelor, Italia

Ivrea, localitate din nordul Italiei, se va transforma si anul acesta intr-un adevarat camp de lupta (intre 9 si 21 februarie): la Battaglia delle Arance (razboiul portocalelor) se vor bate noua echipe, adunand nu mai putin de 3500 de luptatori, aruncand unii-n altii cu 400 de tone de portocale!


Carnavalul din Oruro, Bolivia

Sarbatoarea boliviana atrage anual circa 400.000 de oameni din intreaga lume - nu e de mirare ca e cel mai mare festival al tarii. Momentul principal al carnavalului este La Diablad (Dansul diavolilor), o parada a dansatorilor demonici, imbracati in costume extravagante. Festivalul din Oruro (supranumita capitala folclorului bolivian) se tine in 9-10 februarie 2013.


Noul an chinezesc

Nu este sarbatorit doar in China, ci peste tot in lume. Desi anul acesta noul an chinezesc incepe in 10 februarie, pregatirile pentru marele eveniment incep cu mult timp inainte, oamenii agatand pe-unde apuca lampioane si steaguri rosii - culoarea bogatiei si bunastarii.

festival-chinaFestivaluri si carnavaluri in luna februarie{title}

Carnavalul Binche, Belgia

Cunoscut si sub numele de Mardi Gras, carnavalul Binche este cel mai bizar festival din Belgia. Evenimentul are loc in fiecare an cu 40 de zile inainte de postul Pastelui - anul acesta, pica in perioada 10-12 februarie.

Carnavalul din Tenerife, Spania

Startul celui mai mare carnaval din Spania se da anul acesta in 6 februarie, iar nebunia tine pana in data de 17 a aceleiasi luni. Nu ratati acest eveniment excelent, mai aveti timp sa prindeti cateva zile din parada de neuitat!

tenerife

Hadaka Matsuri, Japonia

Festivalurile nud sunt foarte populare in Japonia. Desi numele de "festivalul barbatilor goi" schioapata putin, intrucat participantii poarta un mic acoperamant pe solduri. Festivalul se organizeaza in mai toate marile orase nipone, cel mai renumit fiind insa cel din Okayama: aici, peste 9.000 de barbati se lupta in frigul iernii pentru a pune mana pe betisoare sfinte (shing), in timp ce sunt stropiti cu apa rece ca gheata!

Carnavalul de la Venetia, Italia

Concursuri de masti, spectacole de teatru, concerte, baluri, petreceri stradale in fiecare seara - cam asta inseamna an de an carnavalul de la Venetia. Organizatorii renumitului eveniment asteapta si anul acesta milioane de vizitatori - mai aveti timp sa ajungeti pana in 14 februarie!

veetia