Farmecul discret al vietii conjugale - un roman de Douglas Kennedy

Farmecul discret al vietii conjugale - un roman de Douglas Kennedy

Detalii

CategoriiCultura
TaguriCarti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1201

Voteaza & Distribuie

Descriere

In timp ce multi studenti americani din anii 1960 participau la marsuri impotriva razboiului, luau droguri halucinogene si erau adeptii amorului liber, Hannah Latham, fiica unui faimos profesor universitar ultraradical si al unei pictorite foarte cultivate, nu vrea decat sa se casatoreasca cu iubitul ei, viitor doctor, si sa traiasca in provincie o viata conventionala. Tanarul cuplu si baietelul lor nou-nascut se stabilesc intr-un orasel din statul Maine, insa Hannah ajunge sa se simta curand izolata si plictisita de visul ei de fata cuminte. Intr-o buna zi, in lipsa sotului, un tanar - veche cunostinta de pe vremea studentiei - apare in oras, schimbandu-i lui Hannah viata pentru totdeauna...


O carte pe care n-o poti lasa din mana, cu un suspans bine dozat, scrisa cu maiestria unui autor de romane politiste.


Farmecul discret al vietii conjugale este un roman despre limita dintre viata privata si viata publica, despre imensa prapastie dintre parinti si copii si despre felul in care nu poti scapa niciodata cu adevarat de trecutul tau. De asemenea, constituie si o analiza a moravurilor societatii contemporane, in care mass-media poate distruge vieti in cateva ore.


farmecul-vietii-conjugale


"Kennedy este neintrecut in a crea personaje feminine pline de rafinament, dar bantuite de framantari. Stilul sau emotioneaza si captiveaza deopotriva." - Daily Mirror


Douglas Kennedy s-a nascut in Manhattan in 1955, dar a calatorit enorm, locuind mai multi ani in Australia, apoi in Irlanda. Dupa cateva piese radio pentru BBC si o piesa de teatru, a publicat o carte de memorii de calatorie dedicata experientelor sale in Egipt, intitulata Beyond the Pyramids. A urmat o perioada jurnalistica in care a scris pentru publicatii importante: The Sunday Times, The Sunday Telegraph, The New Statesman, precum si pentru editiile britanice ale revistelor Esquire si GQ. A debutat in proza de fictiune cu romanul Dead Heart, in 1994.


Romanele sale - The Big Picture, The Job, Leaving the World, The Pursuit of Happiness, A Special Relationship, State of the Union, Temptation, Woman in the Fifth -, traduse in peste 22 de limbi, au inregistrat un succes urias de piata si s-au bucurat deopotriva de aprecierea masiva a criticii. In 2006, lui Douglas Kennedy i s-a decernat distinctia de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, iar in 2009 a primit Grand Prix du Figaro, acordat de cotidianul Le Figaro.