Evaluare finala a proiectului de sterilizare a animalelor fara stapan din Ploiesti

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriPloiesti, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3549

Voteaza & Distribuie

Descriere

Evaluare finala a proiectului de sterilizare a animalelor fara stapan din Ploiesti

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN incheie colaborarea cu Primaria Ploiesti privind proiectul de sterilizare a animalelor fara stapan

Colaborarea dintre fundatia VIER PFOTEN si Primaria Ploiesti se incheie conform contractului dupa o perioada de o luna, in care echipa VIER PFOTEN a actionat in vederea prinderii, sterilizarii, vaccinarii, marcarii, tratarii si returnarii cainilor fara stapan din oras.

Pana la incheierea proiectului, intre 18 ianuarie si 19 februarie 2009, au fost sterilizate 657 animale fara stapan (431 femele si 226 masculi).

Colaborarea dintre VIER PFOTEN si Primaria Ploiesti s-a desfasurat in baza unui contract prin care VIER PFOTEN s-a angajat sa sterilizeze gratuit cainii fara stapan, Primaria garantand faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora.

Programele de sterilizare si-au dovedit eficienta pe termen indelungat in intreaga lume prin limitarea reproducerii animalelor fara stapan. Pentru obtinerea unor rezultate durabile, aceste programe trebuie completate de masuri legislative privind obligativitatea inregistrarii si sterilizarii a animalelor cu stapan, pentru a preveni abandonul puilor nedoriti.

VIER PFOTEN multumeste autoritatilor si cetatenilor pentru responsabilitatea fata de care au dat dovada prin alegerea proiectului de sterilizare, menit sa imbunatateasca viata locuitorilor si a animalelor fara stapan.


Despre proiectul de sterilizare a animalelor fara stapan Stray Animal Care

Proiectul pentru sterilizarea animalelor fara stapa, Stray Animal Care, este un proiect pe care VIER PFOTEN il desfasoara in mai multe tari care se confrunta cu un numar mare de animale fara stapan (Romania, Bulgaria, Grecia, Italia etc.), deoarece este singura solutie eficienta si umana pentru rezolvarea situatiei animalelor fara stapan.

In Romania, proiectul Stray Animal Care se desfasoara incepand din 2002, printre orasele care au apelat pana in prezent la metoda sterilizarii aflandu-se Dej, Comanesti, Hunedoara, Busteni, Cluj, Focsani, Galati, Sinaia, Sighisoara, litoral (Limanu, 2 Mai sau Vama Veche), etc.

In perioada 2002 – 2006, prin proiectul CCR au fost sterilizati numai in Romania 35 000 animale fara stapan (caini si pisici).

Despre VIER PFOTEN

VIER PFOTEN este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Africa de Sud, Anglia si Ungaria, dar care isi desfasoara activitatea oriunde in lume animalele au nevoie de ajutor.

VIER PFOTEN lupta pentru respectul fata de toate formele de viata, pentru acceptarea faptului ca animalele sunt fiinte cu trairi proprii si care au dreptul de a trai potrivit necesitatilor lor.

Despre VIER PFOTEN in Romania

Biroul VIER PFOTEN Romania a fost infiintat in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte desfasurate pana in prezent se afla „Caini pentru oameni", „Copii invata sa protejeze animalele", infiintarea si logistica pentru clinica mobila Stray Animal Care (proiect dedicat animalelor fara stapan) si campaniile: „Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?", „Crima pentru lux", prima campanie pentru interzicerea fermelor de blana in Romaina si „Stop It!", prima campanie pentru interzicerea exploatarii animalelor salbatice in circuri.