Er shi si cheng ji (24 city)

Er shi si cheng ji (24 city)

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJianbin Chen, Joan Chen, Liping Lü, Tao Zhao, Yongming Zhai, Zhang Ke Jia
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari924

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Er shi si cheng ji (24 city)
An: 2008
Durata: 112 minute
Regia: Zhang Ke Jia
Scris de: Zhang Ke Jia, Yongming Zhai
Actori: Jianbin Chen, Joan Chen, Liping Lü, Tao Zhao
Gen: Drama

24 City este un film din 2008, regizat si scris de regizorul chinez Jia Zhangke. Filmul urmareste trei generatii de personaje in Chengdu (in anii 1950, 1970 si in zilele noastre), cand o fabrica de stat da in folosita un complex modern de apartamente. In timpul productiei, filmul a fost cunoscut si sub numele de „The Story of 24 City”.

Complexul de apartamente care apare in film este un proiect real (de asemenea, numit „24 City”), construit pe locul unei foste fabrici de productie de motoare de avion. Jia va produce, de asemenea, un documentar despre aceasta locatie.

Stilul narativ al filmului este descris de critici ca un amestec de povestire fictiunala si documentara  si este format din cinci interviuri autentice si patru scene fictive jucate de actori (dar prezentate intr-un format documentar). Linia dintre documentar si fictiune se estompeaza pe masura ce fabricile pe care a fost construit socialismul sunt demolate si angajatii sunt concediati, deschizand calea pentru o economie a piatei libere. Pentru mai mult de 50 de ani, acesta a fost centrul vietii pentru sute de muncitori. Acum, in timp ce constructorii se  pregatesc sa transforme fabrica in apartamente de lux, interviurile cu lucratori adevarati si fosti lucratori sunt intercalate cu scurte momente despre o femeie singura din Shanghai (Joan Chen), exilata in Chengdu, despre o mama (Lu Liping) care si-a pierdut fiul in lunga calatorie din Shenyang, si un tanara profesionista (Zhao Tao) care mediteaza la soarta ei incerta cu care se confrunta parintii ei din clasa muncitoare.

24 City si-a facut debutul in competitia pentru Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes in 2008. Film Comment, ziarul oficial al Societatii de Film Lincoln Center a listat filmul la sfarsitul anului 2008, ca fiind cel mai bun al 2-lea film nelansat al anului.