Emma Watson

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1986

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Emma Charlotte Duerre Watson
Nascut(a): 15 aprilie 1990 in Paris, Franta
Inaltime: 165 cm

Emma Watson este o actrita britanica cunoscuta mai ales pentru rolul lui Hermione Granger din seria Harry Potter. A mai jucat in Ballet Shoes, The Tale of Despereaux si My Week with Marilyn.

Cariera

Pana la varsta de 9 ani, Emma Watson a jucat in numeroase piese de teatru organizate de Stagecoach Theatre Arts si de scoala unde studia. In 1999, a fostEmma Watson distribuita in Harry Potter si Piatra Filozofala in urma prezentarii la casting. Actrita a declarat ca la inceput nu era constienta de amploarea proiectului in care a fost inclusa si ca, daca ar fi stiut, ar fi fost complet coplesita. I-a avut parteneri de platou pe Daniel Radcliffe si Rupert Grint in rolurile lui Harry Potter, respectiv Ron Weasley si, mai tarziu, Ralph Fiennes in rolul Lordului Voldemort.

Prestatia sa a fost mereu laudata de critici, de multe fiind situata deasupra jocului actoricesc al partenerilor sai. Watson a fost nominalizata la cinci premii, castigand trofeul Young Artist Award pentru Cea mai buna tanara actrita intr-un rol principal.

Un an mai tarziu, Emma Watson si-a reluat rolul lui Hermione in Harry Potter si Camera Secretelor, cea de-a doua parte a seriei. Prestatia actritei a fost din nou laudata de critici. In 2004, s-a lansat Harry Potter si Prizonierul din Azkaban. Desi Radcliffe a fost criticat de specialisti, Watson a fost inca o data laudata. 

Harry Potter si Pocalul de Foc a fost cea de-a patra parte a seriei, lansata in 2005 si avand incasari record. Emma Watson, mai matura, a fost apreciata pentru performanta sa actoriceasca. Doi ani mai tarziu, se lansa Harry Potter si Ordinul Phoenix, cu incasari record in intreaga lume. Emma Watson a fost distinsa cu trofeul National Movie Award pentru Cea mai buna prestatie feminina. 

Desi ezitanta la inceput in a semna pentru reluarea rolului lui Hermione in ultimele doua filme ale seriei, Emma Watson a acceptata in cele din urma. Harry Potter si Printul Semipur a debutat in cinematografe in vara anului 2009. In 2010 se lansa si cel de-al saptelea film al seriei, Harry Potter si Talismanele Mortii Partea 1, iar in iulie 2011, Harry Potter si Talismanele Mortii Partea 2.

In paralel cu filmarile la seria Harry Potter, Emma Watson a jucat in Ballet Shoes, in animatia Tales of Despereaux, The Perks of Being a Wallflower si My Week with Marilyn. Si-a anuntat prezenta in The Bling Bling si Your Voice in My Head.

A fost imaginea Burberry in campania toamna/iarna 2009 si, in 2011, a fost desemnata imagine a brandului Lancome. In 2011, a fost distinsa cu Premiul Style Icon din partea editiei britanice a revistei Elle. 

Viata personala

Emma Charlotte Duerre Watson s-a nascut pe 15 aprilie 1990 la Paris. Ambii parinti, Jacqueline Luesby si Chris Watson, sunt avocati. A locuit la Paris pana la varsta de 5 ani si, in urma divortului parintilor sai, s-a mutat impreuna cu mama ei la Oxfordshire. A urmat cursurile The Dragon School pana in 2003, cand s-a mutat la Headington School. 

Emma Watson

Dupa o pauza de un an, timp in care s-a dedicat filmarilor peliculei Harry Potter si Talismanele Mortii, Emma Watson s-a inscris la Brown University din Rhode Island. Dupa mai bine de un an si jumatate, a pus din nou studiile pe pauza pentru a se ocupa cu constiinciozitate de promovarea filmului.