Eminem

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4389

Voteaza & Distribuie

Descriere

Eminem este un fenomen cunoscut peste tot in lume. Versurile lui sunt atat de vitriolice si pline de injuraturi incat melodiile sale au fost interzise in anumite tari. Eminem a schimbat regulile jocului, deoarece nu de putine ori afro-americanii si caucazienii adopta acelasi stil de muzica.

Versurile lui Eminem sunt grele si taioase. El nu si-a ocolit nici mama si nici sotia in melodiile sale. Chiar daca a existat o aluzie de controversa in jurul vreunei melodii, acestea au dat bine in comert. Cel mai maret lucru despre Eminem este ca el este singurul artist alb care a fost capabil sa depaseasca rapperii afro-americani. Eminem a fost capabil sa faca fata confruntarilor cu artisti rap celebri precum Jay-Z, Ja Rule, Nas, Snoop Dog, Nelly, mentorul lui Dr. Dre si protejatul lui 50 Cent.

Eminem (Marshall Bruce Mathers III), s-a nascut pe 17 octombrie 1972, in St. Joseph, Missouri. El si-a petrecut cea mai mare parte din copilarie mutandu-se in Kansas City si Metro Detroit. Eminem a preluat stilul rap in liceu inainte de a abandona clasa a noua, alaturandu-se grupurilor ad-hoc Subsol Productions, New Jacks si D12. Eminem a inregistrat cateva demo-uri si a inceput sa le distribuie peste tot. Prietena lui Eminem, Kimberly, a dat nastere fiicei lor Haile Jade pe 25 decembrie 1995. In acel timp el lucra la un restaurant numit Gilbert's Lodge. A lansat primul album numit "Infinit", un esec rasunator.

Cariera de rapper a lui Eminem a inceput sa ia amploare atunci cand a trimis personal o copie a albumului de debut lui Wendy Day din Rap Coalition. Aceasta i-a oferit sansa de a concura la Rap Olympics in Los Angeles in 1997. In acelasi an, el a reusit sa castige premiul Wake Up Show's Freestyle Performer Of The Year.

Managerul lui Eminem, Paul Rosenberg, a reusit sa-l convinga pe liderul Interscope Records, Jimmy Iovine, sa asculte muzica lui Eminem. Iovine, la randul sau, l-a recomandat pe Eminem la super-producatorul si fostul sef al Death Row Records si membru NWA Dr. Dre. Acesta a fost momentul definitoriu in cariera lui Eminem. Dr. Dre a produs urmatorul album al lui Eminem, The Slim Shady LP pentru Aftermath Records in 1999. Primul hit al lui Eminem a fost "My Name Is". Albumul a fost premiat de trei ori cu platina. Sperantele lui Eminem erau tot mai mari datorita aprobarii idolului sau, Dr. Dre.

Eminem a castigat cinci premii Grammy:

  • Best Rap Solo Performance pentru "The Real Slim Shady"
  • Best Rap Performance By A Duo Or Group cu "Forgot About Dre"
  • Best Rap Album - The Marshall Mathers LP
  • Best Rap Solo Performance - "My Name Is"
  • Best Rap Album – The Slim Shady LP.

Succesul parea sa nu-l mai paraseasca niciodata. Nu a durat mult pana cand a fost condamnat pentru detinere de arme si neachitarea taxelor. Acesta si-a implicat sotia, instrainata deja, Kimberly si pe Insane Clown Posse in doua incidente diferite. Dupa sarcini in folosul comunitatii, el a avut o revenire grandioasa in 2002.

Urmatorul album, The Eminem Show a fost un efort mult mai matur si rafinat. Popularul single "Cleanin' Out My Closet" exprima copilaria sa disfunctionala si ura fata de mama sa. Albumul i-a atacat, de asemenea, pe Moby si Limp Bizkit, din motive necunoscute.

Eminem a atins apogeul firmamentului sau atunci cand a aparul in filmul "8 Mile", bazat pe viata lui, regizat de Curtis Hanson de la L.A. Confidential.