Emily Watson

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2953

Voteaza & Distribuie

Descriere

In ultimii ani, EMILY WATSON a devenit una dintre cele mai apreciate actrite din industria cinematografica. A atras atentia publicului de pretutindeni prin interpretarea memorabila a rolului Bess din primul ei film artistic, Breaking the Waves, al lui Lars Von Trier. Pentru impresionanta sa interpretare, actrita a fost rasplatita cu nominalizari atat la Oscar cat si la Golden Globe si a obtinut premiul criticii new-yorkeze de film (New York Film Critics Circle Award) si premiul Felix la categoria cea mai buna actrita, ca si premiul London Film Critics Circle la categoria actori care s-au lansat in anul 1997.

Ea a obtinut pentru a doua oara nominalizari la Oscar si Globul de Aur, alaturi de nominalizari la SAG si BAFTA, la categoria cea mai buna actrita, in 1999, pentru rolul impresionant al lui Jackie, din filmul Hilary and Jackie, realizat de October Films. Filmul, regizat de Anand Tucker, este povestea tragica a violoncelistei Jacqueline du Pre.

Watson a mai obtinut o nominalizare la Golden Globe si pentru interpretarea rolului Anne Sellers, din filmul apreciat de critica The Life and Death of Peter Sellers. In urmatorii ani, Watson a jucat in numeroase si prestigioase filme, cum ar fi: comedia romantica a lui Paul Thomas Anderson, Punch-Drunk Love, in care i-a dat replica lui Adam Sandler; Red Dragon, regizat de Brett Ratner, in care au mai jucat Edward Norton, Ralph Fiennes si Anthony Hopkins; Gosford Park, al lui Robert Altman; Cradle Will Rock, al lui Tim Robbin; Angela’s Ashes, o adaptare a romanului de memorialistica, rasplatit cu premiul Pulitzer, al lui Frank McCourt, film regizat de Alan Parker, in care ea a jucat rolul principal.