Emily Blunt

Emily Blunt

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1924

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Emily Olivia Leah Blunt
Nascut(a): 23 februarie 1983 in Roehampton, Londra, Marea Britanie
Inaltime: 171 cm

Emily Blunt este o actrita britanica ce a jucat in pelicule precum Diavolul se imbraca de la Prada, The Young Victoria, The Adjustment Bureau si Gideon's Daughter.

Cariera

Emily Blunt a debutat in filmul pentru televiziune Boudica, alaturi de Alex Kingston si Steven Waddington. A urmat rolul reginei Catherine Howard in pelicula britanicaEmily Blunt in doua parti Henry VIII, pentru care a foat apreciata de critici. In 2004, Blunt a dat lovitura cu prestatia din My Summer of Love, un film inspirat de romanul omonim al lui Helen Cross, despre o relatie homosexuala dintre doua femei provenind din clase sociale diferite. Actrita a impartit cu colega sa de platou, Natalie Press, trofeul Evening Standard British Film pentru Cea mai promitatoare debutanta.

In 2005, Emily Blunt a jucat alaturi de Bill Nighy si Miranda Richardson in Gideon's Daughter. Pentru prestatia sa, Blunt a fost distinsa cu un Glob de Aur. Un an mai tarziu, a aparut impreuna cu Meryl Streep si Anne Hathaway in Diavolul se imbraca de la Prada. Desi Streep si Hathaway au primit laurii pentru prestatiile din film, nici prezenta lui Blunt nu a trecut neobservata. 

In acelasi an, Emily Blunt a fost distribuita alaturi de Susan Sarandon in drama independenta Irresistible. A refuzat ulterior un rol in The Girl in the Park, desi a fost recomandata cu caldura de catre Sarandon regizorului peliculei. 

In 2007, Emily Blunt a jucat in Wind Chill, The Jane Austen Book Club, Dan in Real Life alaturi de Juliette Binoche si Charlie Wilson's War impreuna cu Tom Hanks si Julia Roberts. Au urmat Sunshine Cleaning, The Great Buck Howard, Curiosity si The Young Victoria. A fost in calcul pentru rolul Vaduvei Negre in Iron Man 2, insa din cauza incompatibilitatii de program cu filmarile la Gulliver's Travels, a renuntat in favoarea lui Scarlett Johansson.

In 2010, a aparut alaturi de Benicio del Toro si Anthony Hopkins in The Wolfman, apoi in Gulliver's Travels, The Adjustment Bureau alaturi de Matt Damon, Looper impreuna cu Bruce Willis si comedia Salmon Fishing in the Yemen, in care i-a avut parteneri de platou pe Ewan McGregor si Kristin Scott Thomas.

Urmatoarele sale proiecte sunt The Muppets, Your Sister's Sister, The Five-Year Engagement si Arthur Newman, Golf Pro.

Viata personala

Emily Olivia Leah Blunt s-a nascut pe 23 februarie 1983 la Roehampton, Londra, Marea Britanie. A urmat cursurile scolii Ibstock Place, apoi cele ale scolii private Hurtwood House.

A avut o relatie ce a durat trei ani cu cantaretul Michael Buble, pe care l-a cunoscut la Melbourne, cu ocazia Logie Awards din Australia. Relatia s-a destramat, insa, in 2008. In acelasi an, in luna noiembrie, Emily Blunt a inceput o relatie cu actorul John Krasinsky, cu care s-a casatorit in 2010, la Como, in Italia.

Emily Blunt si John Krasinsky