Editura Univers lanseaza " Rapsodia epistolara, Scrisori primite si trimise de Anton Golopentia"

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2286

Voteaza & Distribuie

DescriereSchimb de scrisori Anton Golopentia si Stefania Cristescu Golopentia este cel de-al doilea volum dintre cele patru ale lucrarii Anton Golopentia. Rapsodia epistolara. Scrisori primite si trimise de Anton Golopentia (1923-1950) este rezultatul demersului intreprins de Sanda Golopentia, impreuna cu Ruxandra Gutu Pelazza, de editare a operei lui Anton si a Stefaniei Golopentia, precum si a documentelor si scrisorilor care contribuie la cunoasterea demersului stiintific si a biografiei celor doi.


Travaliul editorial pe care Sanda Golopentia l-a intreprins prin cercetari in arhive, inclusiv in cele ale SRI, de unde a recuperat dosarul procesului ce i-a fost instrumentat tatalui ei, a fost unul angajat si de durata. Surprizele aduse de aceasta arhiva epistolara sunt numeroase si pe masura efortului depus, printre ele numarandu-se amploarea (arhiva insumand peste 200 de schimburi epistolare) si diversitatea corespondentilor. Demersul de editare a acestei arhive ofera o oportunitate unica pentru publicul interesat de istoria sociologiei romanesti.


Despre Editura Univers:


Editura Univers a luat fiinta in anul 1994, promovand pana in prezent o politica editoriala diversificata, primita cu mare interes de publicul cititor, carti cu prezenta obligatorie in orice biblioteca, la un pret accesibil si cu o prezentare grafica de exceptie. Colectiile editate acopera domenii importante: Dictionare si enciclopedii, Filosofie, Psihologie, Initieri, Opere fundamentale, Religie si mitologie, Istorie contemporana, Literatura, Carti pentru copii.


De la aparitia sa, trustul Editura Univers Enciclopedic a incheiat contracte ferme de traduceri si publicare cu case editoriale de prestigiu din Europa: Gallimard, Fayard, P.U.F., Albin Michel, Routlege, Oxford University Press, Random House. Printre colaboratorii externi se numara si traducatori care au contribuit la aparitia editiilor bilingve, dar si consultanti stiintifici care au oferit deplina legitimitate colectiilor editurii.