Echipamente de lucru esențiale într-un service auto

Echipamente de lucru esențiale într-un service auto

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriEchipamente de protectie a muncii, Service auto
Ultima actualizareVineri 2 aprilie 2021
Vizualizari331

Voteaza & Distribuie

Descriere

La fel ca în alte domenii de activitate unde munca manuală este esențială și lucrul într-un service auto trebuie să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. Pe lângă organizarea eficientă a spațiului, utilarea corespunzătoare a atelierului sau respectarea regulilor cu privire la curățenie, temperatură ori prevenirea incendiilor, este foarte importantă și asigurarea unor echipamente de protecție fiecărui angajat în parte.

Dotarea salariaților cu îmbrăcăminte adecvată și alte accesorii este absolut necesară pentru prevenirea accidentărilor. Iată o listă orientativă cu echipamentele de lucru esențiale într-un service auto:

Salopetă sau costum de lucru

Aceasta este alegerea ideală pentru un atelier auto. În general, un costum include pantaloni de lucru și protecție și o bluză sau o jachetă. Îmbrăcămintea joacă un rol esențial într-un service deoarece angajații au nevoie de articole vestimentare ușoare, mai ales dacă lucrează foarte mult în interior, rezistente la rupere și care să le ofere flexibilitate maximă deoarece se mișcă foarte mult sau au nevoie să lucreze în poziții arcuite. Echipamentul nu trebuie să-i incomodeze pe oameni, ba mai mult trebuie să dispună de buzunare mai multe unde lucrătorii să-și poată depozita anumite scule mici, să aibă o culoare închisă și să fie confecționat din materiale de bună calitate precum bumbac, poliester sau PVC. Vestimentația angajaților dintr-un service auto trebuie să beneficieze de performanțe superioare, cu proprietăți precum impermeabilitate, respirabilitate sau elemente reflectorizante, ca să asigure protecție maximă.

Bocanci de protecție
Protecția picioarelor nu trebuie nici ea neglijată. Chiar dacă riscurile dintr-un service auto nu sunt la fel ca într-o hală industrială, o pereche de bocanci va acoperi foarte bine nevoile meșterilor din atelierul auto. Încălțămintea cu construcție robustă oferă protecție la impact, iar fețele sale impermeabile sunt ideale în cazul eventualelor scurgeri de uleiuri sau alte lichide. Munca pe podelele netede ale unui atelier auto poate crea riscuri de alunecare, de aceea o pereche de bocanci cu talpă cu aderență crescută va rezista în cazul contactului cu diferite substanțe care pot provoca accidente nedorite.

Mănuși de protecție

Este binecunoscut faptul că angajații din domeniul auto fac muncă manuală, așa că mănușile de protecție sunt imperios necesare pentru activitatea lor de zi cu zi. În funcție de situație, poate fi vorba de mănuși cu strat dublu și întărite cu materiale izolatoare, produse tricotate din nylon și acoperite cu un strat subțire de poliuretan în palmă și pe degete pentru a asigura o bună aderență sau mănuși textile care asigură un confort sporit în timpul utilizării. Există o gamă variată de mănuși de protecție, iar în fiecare service auto trebuie să existe astfel de echipamente pentru angajați ca aceștia să fie protejați împotriva riscurilor mecanice și să nu le fie afectată dexteritatea sau siguranța muncii.

Ochelari de protecție

În anumite situații, cum ar fi operațiunile de sudură sau tăierea cu flexul, angajații trebuie să folosească ochelari de protecție ori viziere. Astfel de produse sunt importante pentru protejarea ochilor la particulele de praf, a stropilor de la uleiuri și substanțe chimice sau altor resturi periculoase. Leziunile oculare în timpul muncii pot fi provocate și de lumina vizibilă ori aproape invizibilă a radiațiilor ultraviolete, așa că ochelarii de protecție au o importanță maximă.

Dotarea angajaților dintr-un service auto cu echipament de lucru adecvat contribuie atât la creșterea siguranței cât și a productivității. Deși un asemenea spațiu nu prezintă riscuri extreme, îmbrăcămintea și accesoriile potrivite mențin integritatea fizică a lucrătorilor.

Sursa foto: p2.piqsels.com/preview/188/449/186/girl-car-service-photoshoot.jpg