Dragostea la loc de cinste

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2062

Voteaza & Distribuie

Descriere

Februarie… o luna care vine dupa un ianuarie linistit, in care toata lumea si-a reluat activitatile normale, brazii au ajuns in parcarea blocului, iar stelutele si decoratiunile au disparut. Dar, Februarie vine cu forte tari si iti propune sa faci din dragoste o sarbatoare. Si unde mai pui ca ai de ales! Cum ce? Valentine’s Day sau Dragobete!

Tu cu cine tii? Cu comercialul Valentin, imbracat in dulcegarii si inimioare rosii sau cu al nostru traditional Dragobete, adorat de fetele de la sat? Unii spun ca am preluat "orbeste" sarbatoarea de Valentine’s Day de la americani, eveniment care nu reuseste decat sa ne usureze buzunarele, sa umple camerele iubitilor cu inimi de plus "ieftine" si sa creeze o amestecatura de cultura americana pe plaiurile mioritice. Altii spun ca e un prilej de sarbatoare, de scos iubita sau sotia la restaurant, sau chiar de nunta!

Si Dragobete? De el ce se spune? Tinerii nu prea au auzit de el, asta poate din cauza brandingului cam slab de care are parte. Nationalistii incearca sa ne convinga ca avem totusi o sarbatoare foarte frumoasa in cultura noastra si ca e pacat ca data de 24 februarie sa treaca neobservata. Daca pana sa apara Sfantul Valentin, nu prea se sarbatorea nimic, iata ca in acest fel s-au ridicat voci care ne-au amintit ca avem si noi un protector al dragostei!

Si pentru ca ar trebui sa-i cunoastem mai bine, afla ca Sfantul Valentin vine de la catolici si este un personaj blajin, un fel de Cupidon care imprastie iubirea. Pe de alta parte, al nostru Dragobete, fiul Babei Dochia, nu este asa cuminte, dar compenseaza prin faptul ca este chipes si fura inimile fetelor de maritat. Ei, pe care sa-l alegi?

Poate ca ar trebui sa-i sarbatorim pe amandoi, asa ca fetele pe care le cheama Ioana- Maria. Cred ca ele nu-si pun problema care sfanta este mai importanta, sau care este a noastra si care nu. Pentru cei care s-au bucurat pana acum numai de Valentin, merita incercata o petrecere de Dragobete, iar daca darurile rosii in forma de inimioara te exaspereaza, ofera de Valentine’s Day si alte simboluri ale iubirii. Iar daca vrei o recomandare din inima, ca tot este sezonul inimilor, trebuie sa alegi, ei bine, tot cu inima. Sarbatoreste ceea ce-ti place, cum iti place, indiferent de ce se spune. Nimic nu e prea comercial sau prea invechit. Totul poate sa fie asa cum vrei, caci, se stie, in dragoste si in razboi, totul este posibil.

Asa ca inarmeaza-te cu rabdare, caci vei avea nevoie. Pe de o parte va trebui sa ai de-a face cu morocanosii care nu vor sa auda de nicio sarbatoare si care se ascund in casa de frica asaltului cu inimioare. Pe de alta parte, poate nici tu nu vrei sa fii asaltat de ele. Orice ai alege, fa-o cu bucurie. Si cu dragoste!