Dieta pentru reumatism

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3987

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a trata eficient problemele care se manifesta in oase sau in muschi, sistemul digestiv, asimilarea si eliminarea trebuie sa lucreze foarte bine.

Pacientul ar trebui sa urmeze un post cu suc de portocale si apa o perioada de trei-patru zile. Sucul unei portocale, diluat cu apa calda, trebuie consumat din 2 in 2 ore de la 8 dimineata pana la 8 seara. Pe perioada acestui post nu aveti voie sa consumati nimic altceva, altfel dieta nu va avea efect. Intestinele trebuie sa se curete cu acest amestec lichid, ca in cazul unei clisme.

Dupa acest post, pacientul va urma o dieta stricta timp de 14 zile.

Micul dejun: o portocala sau un grape-fruit.

Pranz: salata de cruditati din orice sezon la care puteti adauga stafide, prune, smochine sau curmale.

Cina: legume fierte cum ar fi: spanacul, varza, morcovi, napi, conopida si cateva nuci sau fructe dulci.

Exclus cartofi, paine sau alte alimente ce contin amidon, pentru ca efectul dietei va fi compromis. Cand aceasta dieta ajunge la final, pacientul poate urma o alimentatie echilibrata, bazata pe toate grupele nutritive de baza: seminte, alune, legume si fructe.

Alte tratamente pentru reumatism includ bai fierbinti, saune si masaj uscat. Partile afectate ar trebui spalate de doua ori pe zi cu apa fierbinte in care s-a pus sare amara, dupa care trebuie aplicat ulei de masline. Exercitii fizice usoare in aer liber si curat sunt de asemenea indicate. Evitati umiditatea si frigul.