Dieta Dukan - kilograme mai putine fara a fi puse la loc ulterior

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari890

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stilul de viata haotic si consumul de alimente fara a se tine cont de cateva reguli de baza vor duce cu siguranta la acumularea de kilograme in plus sau chiar la obezitate. Abia in aceasta faza, persoanele care au acumulat kilograme in plus incep sa se gandeasca la faptul ca trebuie sa scape de ele. Problemele incep abia atunci cand cautarea dietelor potrivite fiecarei persoane in parte devine prioritate. Una din cele mai cunoscute diete de slabit de succes este dieta Dukan.

Informatii despre dieta Dukan

In primul rand, numele dietei vine de la cel care a conceput-o si anume celebrul doctor nutritionist Pierre Dukan. Dupa ce a avut foarte mult succes cu ea timp de 30 de ani, in anul 2000 s-a decis sa o faca publica. Chiar daca nu face parte din categoria dietelor de slabit rapide, dieta Dukan a cunoscut un real succes datorita efectelor acesteia pe termen lung. Succesul dietei Dukan este dat si de faptul ca aceasta permite un numar foarte mare de alimente ce pot fi consumate pe parcursul derularii acesteia.

Dieta Dukan are patru faze in care se desfasoara si anume:

1. Faza de atac. Este etapa in care se incepe lupta impotriva kilogramelor in plus, iar perioada acesteia se calculeaza in functie de numarul de kilograme ce trebuie pierdut. Poate dura de la 2 zile, daca se doreste pierderea a maxim 5 kilograme, pana la 10 zile, daca se doreste sa se piarda peste 20 de kilograme. In aceasta etapa se vor consuma doar proteine care fac parte din 8 categorii de alimente din cele 10 concepute de doctorul Dukan. Este necesar a se consuma in aceasta perioada alimente din doua categorii in fiecare zi.

2. Faza de croaziera. In aceasta perioada, dieta Dukan alterneaza zile in care se consuma doar proteine cu zile in care se consuma proteine si legume.

3. Faza de consolidare. Este considerata etapa cea mai vulnerabila de pe parcursul intregii diete. Aceasta dureaza 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut si este foarte importanta deoarece corpul incearca in aceasta perioada sa recupereze kilogramele pierdute.

4. Faza de stabilizare definitiva. Este etapa in care nu se mai mizeaza pe pierderea kilogramelor, ci pe mentinerea greutatii la un nivel optim. Aceasta faza impune trei reguli ce trebuiesc urmate pe termen nelimitat pentru succesul dietei si anume: alegerea unei zile in care sa se consume numai proteine, numita si ziua de atac, trei linguri de tarate de ovaz pe zi si exercitii fizice 30 de minute pe zi (urcatul pe scari este una din variante).

Succesul dietei Dukan si a altora asemanatoare depinde in primul rand de urmarea acestora cu strictete, fara a se abate de la reguli sau a se amana atunci cand este mai greu. In afara de urmarea regulilor fiecarei diete in parte, combinarea dietei cu exercitii fizice va da cu siguranta rezultatele asteptate mult mai rapid.