Deții un business? Așa îți protejezi compania de un atac cibernetic!

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 29 iunie 2022
Vizualizari351

Voteaza & Distribuie

Descriere

Evoluția tehnologică și digitalizarea au creat o mulțime de pârghii pentru ca business-urile să se lanseze și să se bucure de tot mai mulți clienți, însă beneficiile nu se opresc aici. Scopul tehnologiilor în sine este acela de a îmbunătăți semnificativ procesele interne și de a organiza task-urile și stilul de execuție al acestora, precum și ca o companie să își îmbunătățească în mod semnificativ calitatea serviciilor pe care le prestează.

Despre tehnologie am putea vorbi îndelung, mai ales că aduc o mulțime de alte beneficii unui business, dar este extrem de important să aducem în discuție și riscurile la care companiile se supun în cazul digitalizării. Unul dintre cele mai mari riscuri legate de digitalizare este vulnerabilitatea în fața unor eventuale atacuri cibernetice cu programe de tipul malware, create de hackeri pentru a sustrage date din companie pentru a obține foloase necuvenite. Astfel de evenimente sunt tot mai întâlnite, atât în cazul companiilor mari, cât și a celor cu un număr mic de angajați. Tocmai din acest motiv este important să optezi pentru servicii profesionale oferite de companii de IT, pentru a minimiza riscurile și de a-ți proteja toate datele și informațiile.

Cum intră hackerii în sistemele unei companii?


Nu este suficient să închei un contract cu o firmă de IT, ci esențial este să știi cum pot hackerii să pătrundă în sistemele companiei și să obțină date confidențiale, de care să se folosească pentru a obține foloase necuvenite.

Cele mai comune atacuri realizate de hackeri sunt:

Atacuri de tipul ransomware

În ultimii ani acestea au devenit extrem de frecvente, iar tot mai multe companii se plâng de faptul că dispozitivele interne pe care angajații le folosesc au fost atacate cu un astfel de program. Acest tip de atacuri se realizează prin accesarea unor site-uri fantomă, prin descărcarea unui conținut neverificat sau prin deschiderea unor mailuri provenite de la persoane sau surse îndoielnice. Odată ce hackerul a intrat în sistem, programul cu care a fost virusat calculatorul va începe criptarea graduală a tuturor datelor din unitatea de stocare. După ce s-a finalizat procesul va apărea pe ecran un mesaj că respectivul computer a fost blocat și este necesară plata unei sume de bani pentru deblocare.

Atacuri Trojan

Troianul este unul dintre cele mai periculoase forme de malware. Prin acesta, hackerul dobândește controlul total al unității infectate și poate trimite mesaje în numele utilizatorului. Și caii troieni pot fi descărcați de pe site-urile fantomă sau atașați într-un email.

Scamming


În acest caz hackerul va crea o nouă adresă de mail, asemănătoare cu cea a instituțiilor publice și va solicita diverse date personale, sub diferite pretexte.

Ce poți face pentru a te proteja de hackeri?


Acum, că știi cum un hackeri poate intra în calculatorul tău și îți poate fura informații, cel mai indicat este să apelezi la o companie care oferă soluții IT pentru firme, care să îți propună următoarele soluții:

  • Instalarea unor soluții anti-malware eficiente;
  • Instalarea de firewall-uri și module pentru servere;
  • Ajutor în alegerea de parole sigure;
  • Instruirea angajaților cu privire la potențialele breșe de securitate;
  • Implementarea unei rețele private de conectare (VPN).