Detalii cu privire la mediere si cum puteti profita cel mai mult de pe urma colaborarii cu un media

Detalii cu privire la  mediere si cum puteti profita cel mai mult de pe urma colaborarii cu un media

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriMediator, mediere
Ultima actualizareJoi 28 august 2014
Vizualizari665

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru aceia ce nu sunt familiarizati cu termenul, medierea este o alternative de rezolvare a conflictelor dintre doua sau mai multe parti care doresc ca rezolvarea unui conflict apeland la o terta persoana, cunoscuta drept mediator. Ideile principale care fundamenteaza aceasta metoda sunt amiabilitatea, neutralitatea, impartialitatea si confidentialitatea.

Scopul urmarit de mediator este facilitarea unei solutii convenabile, rapide si durabile de pe urma careia au de castigat ambele parti. Implicarea unui mediator este adesea intalnita in chestiuni comerciale, legislative, diplomatice si personale.

Din punct de vedere istoric, medierea a fost utilizata din perioada comertului fenician, unele culturi chiar considerand mediatorul o persoana sacra.

Eticheta mediatorilor este foarte bine pusa la punct, cele mai importante puncte find angajamentul de informare a partilor, neutralitatea, obiectivitatea si intreprinderea activitatilor doar in domeniile in care au experienta si pregatirea adecvata. Pentru a alege un mediator Baia Mare ori un mediator din alte orase, este de preferat sa va interesati pentru a gasi persoana cea mai specializata pentru problema dumnevoastra.

Nu trebuie facuta nicio confuzie intre mediere si proces , procesul putand fi initiat chiar si fara arpobarea ambelor parti. Medierea este produsul unui conflict pe care ambele parti vor sa-l rezolve pe cale pasnica. E observabil ca partile care isi cunosc mediatorul dinainte au o rata de reusita mai mare si isi solutioneaza disputele in timp mai scurt.

Trebuie, in acelasi timp, mentionat faptul ca la acest proces pot lua parte si alte persoane pe langa parti si mediatori. Luand in considerare tipul chestiunii, la mediere mai pot fi prezenti o varietate vasta de specialisti.

Ideea principala care recomanda medierea ca alternativa de solutie este faptul ca fiecare conflict implica investitii emotionale si financiare inerente, iar din toate aceste alternative pentru solutionare, medierea este cel care poate fi desfasurata intr-o maniera mai putin formala. Procesul are si o valenta psihologica, unul din pasii pe care-i vizeaza fiind definirea problemei reale. In acelasi timp, aceasta metoda ar putea fi privita ca una de preventie, orice situatie conflictuala putand fi adusa in atentia unui mediator pentru a detensiona un posibil conflict.

Daca va incadrati in oricare dintre dintre aceste situatii descrise mai sus, va recomandam sa apelati cu incredere la un mediator cu scopul de a beneficia de sfaturi obiective, de specialitate si confidentiala. Indiferent de particularitatile problemelor, medierea poate facilita o varianta valabila si poate oferi solutii in avantajul ambelor parti implicate.