Descopera beneficiile oferite de www.carbonsystems.ro pentru pasionatii auto!

Descopera beneficiile oferite de www.carbonsystems.ro pentru pasionatii auto!

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurituning auto
Ultima actualizareMarti 3 august 2021
Vizualizari223

Voteaza & Distribuie

Descriere

Colantarile auto numai sunt o raritate rezervata doar celor mai impatimiti amatori de masini de curse. In ziua de azi, oricine poate beneficia de o colantare auto profesionala, mai ales atunci cand serviciul este oferit de catre Carbonsystems. Colantarile auto sunt deseori asociate cu masinile sport de curse, masini pentru intreceri urbane, tunning si masini de firme. La www.carbonsystems.ro se fac cele mai rezistente si cele mai de calitate colantari auto pentru taxiuri.

Colantarea masinii este o modalitate de a schimba aspectul vehiculului, fara a fi nevoie de un spray de vopsea complicat si potential scump. Aceasta implica acoperirea totala sau partiala a vehiculului cu o pelicula de vinil. Aceasta folie poate fi folosita pentru a acoperi vehiculul cu o culoare sau un design diferit, pentru a adauga un finisaj lucios sau mat sau, pur si simplu, pentru a adauga un strat protector. O folie auto poate fi cunoscuta si sub numele de folie de vopsea, folie de schimbare a culorii sau folie de protectie a vopselei.

Cum functioneaza o folie auto pentru colantat?

Cand o masina este infasurata, un strat de acoperire de vinil din plastic este lipit peste partea superioara a vopselei vehiculului. In mod normal, colantarea masinii are trei etape:
- Luand masuratori precise ale masinii, apoi alegand culorile, finisajele sau grafica pentru a se potrivi.
- Imprimarea si laminarea vinilului pentru a-l proteja de zgarieturi / abraziuni si daune UV.
- Aplicarea vinilului pe vehicul poate fi o treaba dificila, care nu va arata grozav daca nu se face corect, asa ca colantarea masinii ar trebui facuta de un tehnician instruit profesional. Acesta va putea pregati in mod corespunzator suprafata masinii si se va asigura ca stratul de plastic este taiat pentru a se potrivi fiecarui panou.

Volantarea masinii imi poate proteja masina?

Potential, da. Colantarea autovehiculului din vinil poate ajuta la protejarea vopselelor originale ale vehiculului de zgarieturi usoare si aschii si, de asemenea, poate proteja impotriva daunelor UV. Retineti insa ca ambalarea masinii nu ofera acelasi nivel de aparare ca tratamentele de protectie a vopselei auto, in care se aplica un strat chimic peste vopsea.

De ce sa optam pentru o colantare auto?

Exista o multime de motive pentru care ne dorim o colantarea auto. Este utilizata in mod obisnuit pentru publicitate, intrucat o colantare personalizata poate afisa sigla companiei , detaliile de contact si grafica pe masura ce masina este plimbata prin oras. Colantarea masinii poate fi utilizata doar pentru a personaliza sau improspata aspectul unei masini. Adesea, o folie de vinil se dovedeste mai ieftina decat re-pulverizarea unei masini. De asemenea, cei care vor masini colantate vor experimenta diferite modele pentru un aspect unic. Odata ce vinilul incepe sa para uzat, este, de asemenea, relativ simplu sa fie inlocuit.

Cand se face corect, ambalarea masinii nu ar trebui sa deterioreze vopseaua de dedesubt, chiar si atunci cand aceasta este indepartata, deci nu ar trebui sa afecteze negativ valoarea de revanzare a unei masini. De fapt, protectia potentiala pe care o ofera o folie ar putea mentine vopseaua proaspata si, prin urmare, ii va spori atractia la mana a doua.

Tipuri de colantari auto

Exista mai multe tipuri diferite de colantari auto ce pot fi alese. Trei dintre cele mai frecvente alegeri sunt:

- Impachetari publicitare: utilizate pentru a prezenta informatiile cheie si marca unei companii. Acestea sunt comune pentru camionete, dar pot fi utilizate pe majoritatea vehiculelor.

- Impachetare clara din vinil: utilizata pentru pastrarea si protejarea vopselei originale, dar pastreaza culoarea si finisajul original al vehiculului.

- Impachetare cu vinil color: o folie opaca folosit pentru a schimba culoarea sau finisajul unei masini.

Obisnuite pentru colantarile publicitare, dar disponibile si pentru alti soferi, sunt tiparirile personalizate. Cu o imprimare personalizata, puteti avea orice imagine imprimata pe folie si apoi aplicata pe masina. Acestea sunt disponibile in mod normal atat in finisaje mate, cat si in finisaje lucioase. Nu trebuie sa va colantati intreaga masina. In schimb, puteti opta doar pentru a recolora sau modifica anumite zone, cum ar fi oglinzile cu aripi, plafonul sau panourile usilor.

De asemenea, puteti alege, pur si simplu, sa adaugati un design sau model la masina colantata. Acest lucru se poate face folosind autocolante care sunt decupate pentru a fi aplicate pe masina. Procesul de aplicare este la fel ca un wrap obisnuit.

Se pot spala autoturismele colantate?

Colantarile pentru masini pot fi spalate, iar o spalare manuala este cel mai putin probabil sa provoace daune. Spalatoriile automate nu sunt recomandate deoarece pot deteriora sau dezlipi folia de vinil. In functie de folia utilizata, este posibil sa puteti utiliza o masina de spalat cu presiune, cu conditia ca presiunea si temperatura sa fie scazute si sa utilizati un spray cu unghi larg. Spalarea regulata si delicata este una dintre cele mai bune modalitati de a prelungi durata de viata a foliei masinii.

Se pot lustrui colantarile auto?

Multe lacuri contin substante abrazive care pot deteriora invelisul de vinil al masinii. Cu toate acestea, exista lacuri special concepute pentru masinile invelite, care adopta o abordare mai blanda.

Masinile colantate pot fi ceruite?

In mod normal nu va exista niciun motiv pentru a nu cerui o masina colantata , deoarece vinilul va oferi acelasi rezultat. Daca doriti sa va ceruiti vehiculul, ar trebui sa utilizati ceara pura sau o ceara special conceputa pentru ambalarea masinii. Dupa cum putem observa nu exista niciun risc pe care colantarea auto sa aiba in siguranta autoturismului. Din contra, in timp poate face ca valoarea masinii sa creasca!