Derek Luke

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2709

Voteaza & Distribuie

Descriere

DEREK LUKE a putut fi rumarit recent in filmul regizorului Phillip Noyce “Catch A Fire”, alaturi de Tim Robbins, produs de Anthony Minghella si Sydney Pollack. Este un thriller politic, bazat pe o poveste adevarata, amplasata in perioada de apartheid din Africa de Sud. Filmul a fost foarte apreciat de critici. Derek a incheiat recent filmarile pentru “Definitely Maybe”, unde joaca alaturi de Rachel Weisz, Ryan Reynolds si Ilsa Fisher intr-o comedie romantica plasata in perioada campaniei prezidentiale din 1992 la New York. Derek a mai aparut inainte de aceasta in filmul lui Jerry Bruckheimer “Glory Road”, precum si in filmul regizat de Peter Berg “Friday Night Lights”, alaturi de Billy Bob Thornton. Filmul este un succes de box office si s-a vandut foarte bine in forma DVD si VHS.

Chipes si inzestrat cu un zambet fermecator, Derek Luke a fost relativ necunoscut cu aparitiile sale in serialele de televiziune "Moesha" si "The King of Queens" inainte sa primeasca rolul principal din “Antwone Fisher”, care l-a lansat intr-o cariera remarcabila.

Pe parcursul casting-ului pentru "Antwone Fisher”, Derek a fost extrem de hotarat si perseverent si a reusit sa atraga atentia lui Denzel Washington, care era pentru prima data regizor de film, desi participau acolo sute de aspiranti. S-a nascut in New Jersey si a lucrat mai intai la magazinul de suveniruri Sony Pictures (unde a vandut dulciuri timp de cinci ani). Derek a participat la casting pentru rol de cinci ori pe parcursul a patru ani, inainte de a castiga rolul principal care a marcat debutul sau in filmul artistic. Tanarul actor a fost rasplatit cu cronici laudative la adresa interpretarii sale.

Derek a putut fi urmarit apoi in “Biker Boyz", alaturi de Laurence Fishburne si Kid Rock, jucand rolul unui motociclist afro-american. Luke de asemenea a jucat in filme independente de succes - "Pieces of April", scenariul si regia Peter Hedges, alaturi de Katie Holmes si Patricia Clarkston si alaturi de Val Kilmer in filmul lui David Mamet - “Spartan.”