De ce este instalatia centrala de aspirat praf absolut indispensabila

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1750

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acarienii si excrementele acestora se gasesc in orice locuinta! Excrementele acarienilor reprezinta sursa ideala de intretinere a ciupercilor de mucegai.Sacul aspiratorului se incalzeste prin aerul motorului si prin aceasta formeaza un mediu ideal pentru inmultirea necontrolata a speciilor periculoase de ciuperci de mucegai, provocatoare a bolilor, bacteriilor si virusilor.


Chiar si mai rau - Microuzura materialelor de constructie moderne obisnuite azi - vopsele, lacuri, fibre din covoare, sau a captuselilor din material plastic – vor fi maruntite prin aspirare normala iar apoi prin porii fini ai filtrului suflate inapoi in locuinta. Aceste particule sunt atat de mici, incat ele pot ajunge partial in plamani si in anumite imprejurari nu pot fi retinute de sistemul natural de filtrare al organismului uman, de membrane mucoase si de cilul vibratil.


Caldura motorului acestui aspirator mai face ceva in plus si anume semicarbonizeaza aceste prafuri fine si microscopice. In momentul in care sesizati mirosul uzual al aspiratorului, deja ati inspirat in anumite conditii cele mai periculoase particule semicarbonizate.Renumiti cercetatori ca Prof. Dr. Zamm, Prof Krauch si altii atentioneaza asupra emisiilor aspirarii normale si a asa numitului aspirat alergic a prafului. S-a tras concluzia: „Riscul cancerului in propria casa este mai mare decat la vreun loc de munca!" (Citat Frankfurter Allgemeine).


Bolnav prin animale de casa?

Noi studii arata dependente ingrijoratoare intre diferite boli si tinerea animalelor de casa. Prin tinerea animalelor de casa pericolul de a se imbolnavi de alergie sau astm e mai mare cu pana la 60 %, pericolul de imbolnavire de cancer cu pana la 10 % mai mare decat fara animale de casa.


Provocatoare sunt blana si praful din penaj, razuirile tesuturilor de piele, par si particule de pene cat si resturile acarienilor din blana si penaj, si alti paraziti.


Este obligatorie o reducere cat mai mare posibila a particulelor poluante datorate tinerii animalelor.


Toata lumea vorbeste de tema "Wellness"

Acest cuvant reprezentativ devine adesea obositor !


La ce foloseste compartimentul cel mai frumos si mai scump de Wellness, daca omul dupa savurarea saunei, a solariumului si Whirlpool-ului inspira praf fin si micropraf din aerul ambiental poluat sau chiar in sala de fitness, isi pune in pericol organele cailor respiratorii prin aerul viciat al interiorului.Tocmai pentru oamenii "sensibilizati la Wellness" e valabil:


Wellness-ul incepe cu aerul sanatos al spatiilor interioare eliberate de praful fin si micropraf!Un aspirator "normal" nu mai are in definitiv ce cauta de fata!


Otravurile periculoase din aspiratoare

Continutul unui sac de aspirator de praf poate deveni prin reactia chimica si biologica a continutului sau extrem de periculos. Emisiile rau mirositoare sund adesea mirosuri din descompunere, asa numite endotoxine, si in anumite conditii puternic otravitoare. Asa numitele aspiratoare cu apa nu sunt o solutie, deoarece acestea germineaza extrem bacteriile si inseamna un mare risc pentru sanatate!


Micro-praful: pericolul mortal din aer

Ele sunt invizibile, fara miros, foarte mici si... un pericol mortal. Cercetatori ai Universitatii John Hopkins din New York au descoperit acum: „Cele mai mici particule de praf din murdaria din mediu costa anual mii de vieti umane." Cercetatorii compara valorile de incarcare a aerului si tabelele mortalitatii din 20 de orase cele mai mari americane pe o perioada de zece ani. Rezultatul: Fiecare crestere a impurificarii aerului cu 10 micrograme cere in SUA 32 de vieti umane pe zi.Nu exista o mai mare prevedere, decat cea pentru sanatate si pentru prosperitatea!