De ce să ții cont când alegi un topper pentru salteaua de pat

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisaltele
Ultima actualizareMiercuri 17 noiembrie 2021
Vizualizari446

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un topper de calitate îți poate îmbunătăți semnificativ viața pentru că te ajută să dormi mai comod și să-ți păstrezi o poziție corectă a corpului în timpul somnului. Deși unele persoane îl consideră un moft, de fapt, acest accesoriu reprezintă cea mai la îndemână variantă prin care îți poți amenaja cu ușurință un loc de odihnă sănătos și confortabil. Topperul este un suport în plus, o saltea adițională care poate preveni sau înlătura durerile cervicale, lombare și ale articulațiilor, fără prea mult efort. Pe piață există o mulțime de modele, însă, ca să alegi un produs de calitate, trebuie să ai în vedere câteva aspecte:

Materialul topperului


Un asemenea accesoriu pentru saltea poate fi confecționat din spumă cu memorie, spumă poliuretanică, latex, lână, holofiber sau pene și puf. Modelele cu memorie oferă sprijin și echilibru corpului, se adaptează formei acestuia și sunt deosebit de comode, dar rețin căldura și pot conduce la supraîncălzire. Topperul din spumă poliuretanică este practic și accesibil la preț, aduce un plus de confort, dar nu și o durată prea lungă de viață.

În schimb, varianta din latex are o longevitate de invidiat și o structură internă cu o bună aerisire, fiind perfect pentru vară. Salteaua adițională din holofiber prezintă un raport bun calitate-preț, însă este inferioară produselor din materiale naturale; un articol din lână sau pene și puf este foarte moale și oferă căldură iarna și răcoare în sezonul estival. Vezi aici mai multe tipuri de toppere din materiale diverse.

Grosimea topperului

Acest parametru ține de greutatea persoanei care va folosi salteaua adițională. Astfel, topperele au o grosime ce variază între 2 și 10 cm, modelele de 2-5 cm fiind indicate în special copiilor și adolescenților. Grosimea optimă pentru un topper este de 8 cm, însă dacă vorbim despre persoane cu o masă corporală mai mare atunci acest suport trebuie să aibă 10 cm grosime.

Densitatea topperului

În funcție de preferințele tale și starea ta de sănătate poți alege toppere cu o densitate mai mică sau mai mare. Cele mai populare articole au o densitate de 65-85 kg/m3 și sunt mai puțin dure, fiind potrivite pentru a asigura un sprijin perfect pentru corp și o relaxare a mușchilor. Dacă utilizatorul se confruntă cu afecțiuni la coloană sau articulații, atunci are nevoie de un topper mai tare, a cărui densitate depășește 85 kg/ m3.

Fermitatea topperului

Strâns legată de densitatea și grosimea produsului, fermitatea este dată de materialul din care este confecționat topperul. În general, lâna, penele și puful sau spuma cu densitate scăzută au o fermitate redusă și medie, dar sunt indicate doar persoanelor care au o greutate mai mică. În schimb, topperele mai ferme, din latex sau spumă cu memorie, sunt potrivite pentru cei mai solizi și care obișnuiesc să doarmă pe spate sau pe burtă.

Dimensiunea topperului și elementele de prindere


Topperul ales trebuie să aibă aceeași dimensiune ca salteaua ori altă suprafață peste care va fi amplasat. De asemenea, produsul trebuie să fie și ușor de fixat pentru ca proprietățile sale de protecție și confort să se facă simțite. În cazul în care intenționezi să folosești topperul pentru o canapea, cel mai bine ar fi să acorzi atenție unui accesoriu cu pereți laterali speciali sau care are benzi elastice la colțuri.

Transmiterea mișcărilor partenerului


În cazul în care dormi cu un partener trebuie să iei în considerare un material care să reducă transmiterea mișcărilor acestuia către tine în timpul somnului. De obicei, saltelele adiționale din latex și cele cu spumă de memorie sunt perfecte ca să nu fii deranjat atunci când te odihnești.

Căldura corporală

Produsele din latex și spumă cu memorie pot înmagazina căldura corporală, lucru care poate conduce la supraîncălzire. O variantă optimă în acest sens o reprezintă topperele din lână care oferă căldură în sezonul rece, dar răcoare și umiditate redusă pe timp de vară.

Un topper te ajută să adaugi un strat moale și pufos saltelei tale sau din contră, să o faci mai fermă ca să poți înlătura durerile de cap, umeri, gât sau spate. Acest produs te ajută să combini confortul cu suportul și să beneficiezi de o suprafață lină pentru un somn plăcut și liniștit.

Sursa foto: unsplash.com