De ce sa preferati jucariile din lemn pentru copii? Papa Bebe va inspira in astfel de alegeri

De ce sa preferati jucariile din lemn pentru copii? Papa Bebe va inspira in astfel de alegeri

Detalii

CategoriiRegional
Tagurijucarii
Ultima actualizareLuni 15 noiembrie 2021
Vizualizari299

Voteaza & Distribuie

Descriere

In lumea in care avem atat de multe optiuni privind tipurile de jocuri pentru copii ne intrebam ce este mai bun de ales. Romanii au trecut prin etapa comunismului cand variante erau prea putine si a dat in cealalta extrema ulterior. De la putinele tipuri de papusi pe atunci, cel mai adesea realizate din materiale textile am trecut la cele din plastic. Jucariile importate erau tot mai multe post comunist.

Parintii de astazi posibil ca isi amintesc de targurile chinezesti. Jucarii erau multe, insa de proasta calitate. Miroseau a plastic, erau ieftine, insa de dragul de a oferi celor mici optiuni mai multe fata de ceea ce anterioare generatii avusesera, astfel de jucarii erau cumparate. Apoi dezamagirea era ca se stricau repede, crapa plasticul, se decolorau. Peste ani insa, aceasta industrie s-a tot imbunatatit. Acum avem jucarii durabile, adorabile, care imita lucrurile pentru adulti. Sunt educative, unele interactive. Deci, confuzia este mai mult ca oricand prezenta. Ce alegem pentru cei mici?

Jucariile din lemn au avantaje multiple

Teama parintilor de generatia noua este ca plasticul polueaza si in plus jucariile din plastic ar putea avea diversi compusi - BPA, ftalati care dauneaza copiilor. Asadar o preferinta actuala este mai degraba pentru jucarii din lemn Cubika spre exemplu, cum regasim in cadrul magazinului online papabebe.ro.

Jucariile din lemn vin cu avantaje la pachet. Acestea sunt mai durabile. Ba chiar rezista generatii dupa generatii si daca va pasa de o asa zisa mostenire lasata de la o generatie de copii la alta atunci veti aprecia negresit jucariile realizate din lemn. Ajunsi la randul lor parinti, scot din cufarul de amintiri si jucariile din lemn pe care le aveau cand erau copii si le ofera acum propriilor copii - iata un moment dupa care ne topim cu totii.

Mai apoi jucariile din lemn sunt considerate mai sigure. Acestea nu se vor rupe atat de usor, nu crapa, au margini finisate. Ajuta totodata si la dezvoltarea creativitatii. Mai ales cand vorbim despre cuburi si jucarii pentru construit, copiii sunt stimulati sa recreeze contexte din viata reala. Sunt incurajati astfel sa se joace in roluri.

Set de construit, din lemn, la Papa Bebe

Daca ati inteles ca jucariile din lemn sunt mai avantajoase, atunci va veti bucura sa descoperiti la Papa Bebe set de construit cu elemente din lemn. Se numeste Cubika, un joc potrivit pentru copii incepand cu varsta de 18 luni.

Include piese din lemn de diferite forme, culori si dimensiuni, inspirate din formele geometrice. Astfel, pe masura ce se joaca, cel mic va deprinde mai multe noptiuni: invata formele, le potriveste, creeaza. In plus, va invata despre cum sa manuiasca jucariile, isi va intari muschii, imbunatatindu-si abilitatile, in mod special cele de motricitate fina. Specialistii vorbesc despre astfel de exercitii, evident realizate prin joc si joaca, ca fiind importante in dezvoltarea abilitatilor de pre-scriere.

Setul acesta, precum si alte jucarii interesante, pot fi achizitionate online, de la papabebe.ro.


Contact: contact@papabebe.ro