De ce să optezi pentru încălțămintea din piele naturală

De ce să optezi pentru încălțămintea din piele naturală

Detalii

CategoriiShoping
TaguriIncaltaminte
Ultima actualizareMarti 14 septembrie 2021
Vizualizari65

Voteaza & Distribuie

Descriere

Când te gândești la achiziționarea unei noi perechi de încălțăminte, cu siguranță îți trec prin minte trei nevoi de îndeplinit: să fie confortabile, să se potrivească stilului personal și să aibă o durată de viață lungă. În cazul acesta, ai putea lua în considerare încălțămintea din piele naturală, chiar dacă, la prima vedere, ți se pare că reprezintă o investiție mult prea mare. Iată care sunt câteva motive pentru care să optezi pentru încălțămintea din piele naturală.

1. Reprezintă o investiție pe termen lung
Poate că încălțămintea din piele naturală are un preț mai ridicat decât orice alt tip de încălțăminte, dar cu siguranță este calitativă și are o durată de viață mai mare. Proprietățile pielii naturale nu pot fi înlocuite cu cele ale materialelor sintetice, deoarece aceasta oferă un grad de rezistență mai mare, astfel încât încălțămintea poate fi păstrată în stare bună pentru mai mult timp.

2. Împiedică transpirația în exces
Fiind un material izolant, pielea naturală folosită pentru încălțăminte păstrează piciorul la temperaturi constante în orice anotimp din an. Astfel, pe timp de vară mai ales, piciorul este lăsat să “respire”, iar transpirația în exces este absorbită de proprietățile pielii naturale. Datorită acestor caracteristici, încălțămintea de damă din piele naturală este oportună pentru a-ți păstra picioarele sănătoase chiar și după o zi plină.

3. Oferă un grad de confort crescut
De obicei, o pereche nouă de încălțăminte, îți poate aduce bătături în spatele gleznelor sau la degetele de la picioare, până “se mai lasă” de la câteva purtări. În cazul încălțămintei din piele naturală, nu se întâmplă acest lucru. Încălțămintea din piele naturală are caracteristica de a fi moale și de a se mula pe forma piciorului. Datorită căptușelii din piele naturală, se limitează gradul de fricțiune dintre picior și încălțăminte, împiedicând astfel apariția iritațiilor.

4. Oferă posibilitatea de întreținere ușoară pe termen lung
Datorită proprietăților naturale ale pielii din care este confecționată încălțămintea, aceasta devine mult mai ușor de întreținut decât cea confecționată din materiale sintetice. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor avansate în materie de tăbăcire a pielii înainte de prelucrare, încălțămintea confecționată din acest material își păstrează culoarea originală pentru o perioadă mai îndelungată, dar îi crește și rezistența la praf și murdărie.

5. Au un nivel de impermeabilitate crescut
Încălțămintea din piele naturală îți protejează piciorul de umezeala regăsită în anotimpurile de toamnă și iarnă. Datorită proprietăților izolante, rezistente și impermeabile, încălțămintea din piele naturală poate fi folosită pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Încălțămintea din piele naturală se potrivește oricărui stil vestimentar, oricărui context social sau profesional și oricărui anotimp, oferind avantaje și beneficii speciale, astfel încât să te simți confortabil și să nu îți faci griji de întreținerea lor.