De ce să învățați Java?

De ce să învățați Java?

Detalii

CategoriiIT
TaguriJavascript
Ultima actualizareMarti 14 decembrie 2021
Vizualizari93

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mulți oameni spun că Java este cel mai bun limbaj de programare din lume sau cel puțin unul dintre cele mai populare. Ce înseamnă asta? Merită Java învățat?

Câte limbaje de programare există?

Limbajele de programare sunt un mijloc de comunicare care ne permit să comandăm computerele să execute sarcini și acțiuni. Sunt limbaje pe care mașinile le înțeleg.

Știți câte limbaje de programare există în lume? Nimeni nu știe un număr exact, dar sunt până la 9 000 sau mai multe! Asta potrivit History of Programming Languages, un proiect online și o conferință internațională pe această temă. Wikipedia menționează doar 700 dintre ele și spun că lista „include toate limbajele de
programare notabile existente”. Ei nu oferă nicio explicație suplimentară cu privire la cuvântul „notabil.”

De la Fortran la Java

Știm că primul limbaj de programare utilizat pe scară largă a fost creat în anii cincizeci și anume Fortran. Este un limbaj de uz general, potrivit în special pentru calculul numeric, lucrările de inginerie și calculul științific. Fortran rămâne l utilizare pe scară largă astăzi în aceste scopuri. Java a fost creat în 1995 și a devenit aproape imediat unul dintre cele mai comune și foarte apreciate limbaje de programare de pe Internet. Este primul limbaj de programare care a fost folosit de o populație imensă de dezvoltatori cu diferite niveluri de experiență.

De ce este Java atât de bun?


Ar fi dificil să comentăm pe scurt toate calitățile semnificative ale Java, așa că le menționăm pe cele trei cele mai importante:

Practic și stabil

În ciuda faptului că Java a fost depășit de Python în ultima vreme, acesta rămâne consistent, practic, stabil și foarte util. Sintaxa sa este apropiată de cea a englezei, așa că este deosebit de ușor pentru vorbitorii de engleză să învețe și să scrie în acest limbaj de programare. Este ușor de învățat Java în general.

Folositor

Limba are susținători puternici pe World Wide Web: Google, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Spotify, Airbnb, eBay, Amazon și Facebook. Toate aceste platforme folosesc Java. Mai mult, acest limbaj de programare este folosit și în dezvoltarea cloud, dezvoltarea de aplicații pentru întreprinderi, IoT și multe altele. Există multe aplicații de Java în diferite tipuri de proiecte sau tehnologii.

Sigur

Datorită utilizării extensive a limbajului, Java evoluează constant pentru a-și menține performanța și securitatea. Pentru cei care doresc să afle mai multe despre performanța Java în lumea programării, recomandăm să se uite la clasamentele limbajelor de programare. Pe platforma Medium, puteți găsi un clasament al clasamentelor intitulat: Top 10 Clasamente ale limbajelor de programare.

Veți vedea că Java este pe fiecare dintre ele. Chiar dacă nu este întotdeauna clasat pe primul loc, nu există clasamente de limbaje de programare fără Java pe ele.

Pandemia de Covid-19 a dus la un boom mondial al comerțului electronic și la o nevoie corespunzătoare de dezvoltatori Java. Există, de asemenea, o cerere crescută pentru aplicații Android, dintre care multe folosesc Java ca limbaj principal. Java este ușor de învățat și a trecut testul timpului. Există multe alte motive pentru a învăța Java, dar sperăm că cele câteva pe care le-am acoperit aici sunt suficiente pentru a vă arăta de ce ar trebui să-l învățați.