De ce sa alegi mobila sustenabila pentru locuinta ta?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila
Ultima actualizareMarti 15 iunie 2021
Vizualizari193

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultima vreme, tot mai mulți oameni aleg un stil de viață sustenabil. Se pune accent atât pe materiale reciclate, lemn recondiționat, precum și pe comerțul fairtrade. Astfel, toți cei incluși în procesul de fabricare a unei piese de mobilier vor avea de câștigat. De altfel, atenția față de detalii și unicitatea designului se potrivesc cu orice stil de amenajare interioară. De ce nu ai include mobila sustenabilă în propria ta casă?

În ultima vreme, tot mai mulți oameni aleg un stil de viață sustenabil. Se pune accent atât pe materiale reciclate, lemn recondiționat, precum și pe comerțul fairtrade. Astfel, toți cei incluși în procesul de fabricare a unei piese de mobilier vor avea de câștigat. De altfel, atenția față de detalii și unicitatea designului se potrivesc cu orice stil de amenajare interioară. De ce nu ai include mobila sustenabilă în propria ta casă?

În cazul în care vrei să adopți acest stil, sugestia noastră se îndreaptă către mobila exotica. Aceasta reprezintă un concept inovator pe piața românească, adus special pentru a face cunoscută sustenabilitatea și iubirea față de natură unui public larg. Deseori, la nașterea pieselor de mobilier participă artizani locali, aducând o notă unică, orientală chiar la tine acasă.

Atunci când vine vorba despre mobilierul din lemn sau materiale exotice, sunt câteva piese statement în care se merită să investești. În jurul acestora îți poți construi atmosfera casei. Cel mai bine este să alegi obiecte versatile, dar cu un puternic impact vizual. Așa nu îți va fi dificil să îți găsești propriul stil, să scrii poveste epică care să te descrie în totalitate.

Cuferele, un element inedit și versatil

Deși cuferele nu au fost un element prea popular până de curând, atunci când vine vorba de design, ele sunt un artificiu folosit constant de designerii de interior. Datorită designului boho cu influențe etnice, sunt ușor de integrat în locuințele cărora dorești să le adaugi un plus de personalitate. Atunci când vine vorba de alegerea unui cufar lemn, versatilitatea este cuvântul cheie. În funcție de nevoile tale, te poți orienta către un cufăr vintage, cu capac plat, sau către unul cu capac tip banchetă.

Dacă achiziționezi un cufăr cu scop de decor, cel mai bine ar fi să alegi un design retro, cu influențe etnice sau chiar cu un stil industrial. Dacă vrei să îl folosești cu scop de depozitare, atunci ar fi bine să optezi pentru unul cu un sistem modern, cu sertare și chiar roți. Cuferele cu capac plat pot fi folosite cu ușurință drept măsuțe de cafea, pentru o notă inedită adăugată livingului tău. Cele cu capac tip banchetă pot fi amplasate lângă intrare. Astfel, te vei bucura de un obiect cu scop de depozitare, dar și extrem de folositor atunci când vrei să te încalți.

Canapelele vintage, vedeta sezonului

O altă variantă de piesă statement, care va schimba cu siguranță fața casei tale o reprezintă o canapea din lemn recondiționat și piele veritabilă. Cu toții putem fi de acord că livingul reprezintă una dintre cele mai importante camere ale casei. Însă atunci când vrei să îi reîmprospătezi aspectul fără a achiziționa multe piese, poți alege să te orientezi către canapele clasice. Ușor de inclus în designul existent dar cu un impact vizual puternic, ele reprezintă o investiție de care te vei bucura în timp.

Propunerea noastră se îndreaptă către piese cu aspect vintage și stil clasic. Ele se potrivesc în orice stil de design interior, aducând influențe retro casei tale. Un lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere este faptul că obiectele de mobilier din piele capătă o patină odată cu trecerea timpului. Aceasta atestă veridicitatea materialului, ceea ce le face să fie din ce în ce mai apreciate.

Dacă ești adeptul stilului minimalist, poți încerca combinații cu canapele voluminoase. Acestea vor deveni elementul de interes central al camerei tale. Lucrate din lemn și piele cu inserții, acestea se potrivesc și pentru stilul retro sau industrial urban.

Concluzii

Atunci când vine vorba de mobila exotica, cel mai apreciat aspect este faptul că este versatilă. Amenajarea casei se face în funcție de nevoile și personalitatea ta. Asta nu ar trebui totuși să te oprească din a investi în piese care rezistă în timp, create cu pasiune și dedicare față de acest meșteșug.