De ce este mai avantajos să închiriezi stivuitoare atunci când ai un proiect de construcții?

De ce este mai avantajos să închiriezi stivuitoare atunci când ai un proiect de construcții?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimotostivuitor
Ultima actualizareJoi 16 decembrie 2021
Vizualizari93

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stivuitoarele sunt vehicule industriale de dimensiuni mici, utilizate pentru manipularea mărfurilor prin ridicare și coborâre. Acestea sunt necesare pentru a eficientiza transportul de materiale și mărfuri în cadrul unui depozit, șantier sau în cazul unei construcții. Stivuitoarele au întrebuințări multiple, fiind utilizate inclusiv pentru curățarea curții de zăpadă în timpul iernii, prin atașarea unui echipament suplimentar (plug de zăpadă) și presupun o investiție destul de costisitoare.

Atunci când se impune utilizarea unui echipament de manipulare a materialelor, stivuitorul poate fi cea mai potrivită alegere. Persoanele care au nevoie temporar de acest utilaj ar putea să se orienteze mai degrabă către închirierea acestuia, decât să investească în achiziționarea sa. De cele mai multe ori, închirierea acestui vehicul se dovedește a fi mai avantajoasă din mai multe puncte de vedere:

1. Flexibilitate

Fie că e vorba de un proiect pe termen lung sau scurt care presupune utilizarea unor astfel de vehicule, închirierea stivuitoarelor devine o variantă mai convenabilă datorită flexibilității pe care o oferă acest serviciu. În funcție de nevoi, se poate închiria un singur utilaj sau mai multe. De exemplu, dacă proiectul se extinde pe parcurs și este nevoie de mai multe utilaje pentru transportul de marfă, se poate închiria rapid încă un stivuitor în baza unui contract. De aceea, antreprenorii pot să aleagă această variantă atunci când au în desfășurare un proiect complex de construcții și au nevoie de flexibilitate în ceea ce privește gestionarea utilajelor.

2. Economie

Investiția într-un stivuitor implică cheltuieli destul de mari. Această investiție este nejustificată în situația în care stivuitorul este necesar pentru un singur proiect sau lucrare, fără a mai avea utilitate în viitor. Pentru a nu fi nevoiți să facă investiții majore, antreprenorii pot să apeleze la servicii de închirieri stivuitoare București, astfel încât să plătească un tarif fix, stabilit în raport cu perioada de închiriere. De asemenea, în momentul închirierii dispar responsabilitățile ce țin de întreținerea utilajului și de efectuarea unor reparații la nevoie. Cheltuielile de întreținere ar reprezenta o altă investiție periodică, însă aceasta nu mai este necesară în cazul în care se alege închirierea.

3. Eficiență

Închirierea stivuitoarelor de la AD Utilaj asigură finalizarea lucrărilor cu succes, întrucât fiecare utilaj este verificat și funcționează corespunzător. Transporturile de mărfuri vor fi efectuate mai rapid și munca persoanelor implicate va fi simplificată. Fie că e vorba de descărcarea unor camioane sau containere de reciclare ori manipularea altor mărfuri grele, stivuitoarele sunt utilaje compacte, eficiente și rezistente. În plus, închirierea acestora este avantajoasă și din punct de vedere al faptului că nu impune existența unui spațiu de depozitare pentru utilaj.

De cele mai multe ori, stivuitoarele sunt nelipsite din depozite, unde se încarcă și descarcă mărfuri din mașini de transport (cum ar fi camioanele) și unde este necesară aranjarea paleților pe rafturi, dar și în construcții. Un astfel de proiect implică manipularea a numeroase materiale grele, iar transportarea lor cu utilaje speciale este o modalitate eficientă de a economisi timp.

În concluzie, închirierea stivuitoarelor este mai avantajoasă pentru buget și pentru gestionarea acestuia, iar astfel de vehicule pot fi închiriate de la AdUtilaj.ro, ce pune la dispoziție o gamă variată de utilaje de construcții, inclusiv macarale și nacele.

Sura foto: unsplash.com