De ce este bine sa obtineti un permis de barca

De ce este bine sa obtineti un permis de barca

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriambarcatiune
Ultima actualizareJoi 31 martie 2022
Vizualizari158

Voteaza & Distribuie

Descriere

Niciodata nu stiti ce oportunitati se pot deschide sau ce va veti putea permite in viitor. Tocmai din acest motiv majoritatea barbatilor ar trebui sa aplice pentru permis barca la skipperacademy.ro! Chiar daca in trecut barcile era mai degraba rezervate pescarilor profesionisti sau antreprenorilor, in ziua de astazi oricine pleaca in vacanta pe cheile Dunarii sau la mare, poate naviga barca daca detine un permis corespunzator.

Pilotarea unei ambarcatiuni necesita cunostinte specifice, mai ales daca aceasta are o putere mai mare de 6 cai putere. In acest caz, veti avea nevoie de un permis de ambarcatiune. La fel ca si permisul de conducere auto, a avea un permis de ambarcatiune va ofera multe posibilitati precum pilotarea oricarei ambarcatiuni. Un permis barca are si alte avantaje pe care ar trebui sa le cunoasteti daca planuiti sa treceri un examen.

Pilotarea unei ambarcatiuni necesita cunostinte specifice, mai ales daca aceasta are o putere mai mare de 6 cai putere. In acest caz, veti avea nevoie de un permis de ambarcatiune. La fel ca si permisul de conducere auto, a avea un permis de ambarcatiune va ofera multe posibilitati precum pilotarea oricarei ambarcatiuni. Licenta de ambarcatiune are si alte avantaje pe care ar trebui sa le cunoasteti daca planuiti sa treceti examenul. Va prezentam 6 avantaje ale unui permis de ambarcatiune:

Dobanditi noi cunostinte nautice


Inchirierea de barci pentru turism devine populara. Cu toate acestea, pentru a opera o ambarcatiune pe apa, trebuie sa aveti anumite cunostinte. Pilotarea unei barci nu se intampla peste noapte. Este necesar sa aveti anumite notiuni de baza pe care apoi le vei aprofunda prin promovarea permisului de ambarcatiune. Acesta din urma nu este, asadar, doar un document care va atesta capacitatea de navigare. Licenta de ambarcatiune va ofera posibilitatea de a dobandi noi cunostinte nautice.

Acesta este unul dintre principalele sale avantaje. In general, veti avea ocazia sa invatati noi elemente tehnice despre navigatie. De exemplu, veti invata tot ce trebuie sa stiti despre geamanduri si semnificatiile acestora sau despre diferitele semne de pericol.

Licenta de ambarcatiune va permite sa aveti un control aproape perfect asupra ambarcatiunii de agrement, dar si a tot ceea ce tine de navigatie. Obtinerea unui permis de ambarcatiune este asadar o idee excelenta, desi nu este esentiala pentru ambarcatiunile sub 5 CP. Acest lucru va permite sa fiti mai bine echipat pentru a face fata oricarei situatii care ar putea aparea in timpul navigarii.

Inainte de a sustine examenul pentru obtinerea permisului de ambarcatiune, trebuie neaparat sa urmati o pregatire intr-o institutie de specialitate. Acestea sunt atat de raspandite incat le puteti gasi in multe orase din Romania.

Majoritatea acestor scoli ofera trei forme diferite de licenta de ambarcatiune: licenta de ambarcatiune pentru optiunea de coasta, licenta de ambarcatiune cu optiunea offshore si licenta de navigatie. Prima formula (optiunea de coasta) va permite sa stapaniti regulile de siguranta si baliza pe mare. Optiunea offshore vine in completarea licentei de coasta in ceea ce priveste cartografia. Licenta de navigatie, intre timp, include si optiunea de coasta.

Faza teoretica va permite sa dobanditi o multime de cunostinte legate de domeniul navigatiei. Notiunile pe care trebuie sa le asimilati in timpul pregatirii teoretice sunt printre altele: semnale de primejdie, semnale meteo, reguli de siguranta la schi nautic, reguli de drum, semnale de intrare si iesire din port, bip-uri etc. Urmand pregatirea teoretica, veti invata sa cititi o harta nautica, sa organizati salvari pe mare, sa recunoasteti diferitele tipuri de nave sau sa faceti prognoze meteo. Exista si alte concepte pe care le veti dobandi in faza teoretica a permisului de ambarcatiune.

In urma acestei prime faze, dati un test teoretic, al carui succes va va duce la pasul urmator.

Faza practica a permisului de ambarcatiune

Cand treceti cu succes proba teoretica, sunteti autorizat sa incepeti faza practica a permisului de ambarcatiune. In special, va va oferi abilitatile necesare pentru a asigura siguranta echipajului vostru pe mare, pentru a porni un motor, pentru a identifica un risc de coliziune sau pentru a manevra la diferite viteze pe un curs foarte specific. Veti invata, de asemenea, cum sa folositi vestele de salvare si rachetele de avarie, sa navigati in marsarier, sa va pregatiti pentru acostare si multe altele.

Particularitatea fazei practice este ca nu exista examen la sfarsit. Sunteti asistat de un trainer care va evalueaza abilitatile pe masura ce antrenamentul continua. Faza practica consta asadar in a va pune intr-o situatie de navigatie.

Conducerea unei ambarcatiuni implica multe riscuri, indiferent de puterea sau dimensiunea acesteia. Deveniti constienti de aceste riscuri urmand pregatirea pentru permisul de ambarcatiune si invatati cum sa le evitati. Licenta de ambarcatiune creste asadar siguranta voastra si a celorlalti oameni de la bord. Acest lucru va ofera capacitatea de a depasi majoritatea dificultatilor pe care le veti intampina. In plus, caile navigabile sunt mult mai sigure atunci cand toti soferii si-au trecut permisul de navigatie. Riscul de accidente este astfel redus considerabil.

Permisul de barca are si avantajul de a va permite sa navigati toate tipurile de ambarcatiuni de agrement, indiferent de puterea acestora. Prin urmare, nu exista nicio limita la acest nivel sau in ceea ce priveste dimensiunea barcii. Puteti conduce barci a caror dimensiune este intre 7 si 70 de metri, sau chiar mai mult. In plus, puteti naviga in orice moment (zi sau noapte). Skipperacademy.ro va invata de la zero tot ce trebuie sa stiti despre ambarcatiuni si despre cum sa navighati in siguranta!