Dana Rogoz

Dana Rogoz

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11048

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dana Rogoz, cunoscuta ca Abramburica, s-a nascut la 26 septembrie 1985 in Bucuresti si a intrat in lumea mondena de la varsta de doar trei ani. Talentul de necontestat o ajuta sa intre in grupul pentru copii Minisong, condus de celebrul Ioan Luchian Mihalea. Timp de un an a urmat cursurile Teatrul Evreiesc de Stat, unde canta si participa la spectacole. Acesta a fost locul unde a fost remarcata de Cristi Rotaru, care le-a propus parintilor ei sa-i valorifice talentul la Pro TV.Dana Rogoz


Dana RogozAstfel, la 9 ani, Dana Rogoz joaca rolul Abramburicai in serialul pentru copii Abracadabra difuzat de Pro TV, alaturi de Marian Ralea, care interpreta rolul Magicianului. Acest rol a promovat-o peste tot in tara. Dana a devenit cunoscuta in intreaga tara datorita acestui rol care i se potrivea „ca o manusa". Colaborarea nu ProTv-ul continua astfel ca, in 2001, i se propune sa prezinte rubrica Meteo a buletinului de stiri.In 2003 Dana interpreteaza rolul Ioanei in filmul "Dulcea sauna a mortii", regizat de Andrei Blaier, unde Dana dovedeste profesionalism si intra astfel in atentia multor regizori romani. Dana a primit roluri in diverse piese de teatru (rolul Hipolitei din "Visul unei nopti de vara", spectacol pus in scena de Florin Zamfirescu si Zoia in "Chiritele", piesa regizata de Magda Catone, piesa de teatru "Execitii de stil", pusa in scena la Teatrul Bulandra din Bucuresti), dar isi dovedeste talentul innascut si in seriale TV, intre anii 2002 si 2007, precum "La bloc" sau "Fete cu lipici", difuzate de acelasi trust de televiziune, unde interpreteaza rolul lui Mimi Curca.
Dana Rogoz


Dana RogozRolurile in care reuseste sa interpreteze extraordinar personajele ii deschid Abramburicai tot mai multe porti in cariera. La sfarsitul lui 2007 a fost aleasa membru al juriului la concursul „Dansez pentru tine (Bailando por un sueno)" din Mexic, unde i-a sustinut pe Andreea Balan si Petrisor Ruge, perechea care a reprezentat Romania. Anul 2008 ii aduce tinerei talentate rolul lui Ingrid in serialul "Ingerasii", difuzat la AcasaTV.
Dana Rogoz


Dana RogozIn 2009 o regasim pe Dana in serialul de comedie "State de Romania", unde joaca rolul fetei primarului, Andreea Popeanga, unde din nou reuseste sa se transpusa in pielea personajului cu un talent si un profesionalism de necontestat. Din 2008, Dana Rogoz este si prezentatoarea emisiunii "De Suflet" difuzata la ProTv International.
Dana Rogoz


Dana Rogoz, prezentatoarea emisiunii "De suflet"Pe langa cariera actoriceasca, Dana Rogoz a sustinut reprezentatii organizate in scop caritabil, in colaborare cu Honorius Prigoana si Pavel Bartos. In legatura cu viata amoroasa, Dana Rogoz are o relatie fructuoasa din 2004 cu regizorul Radu Dragomir, chiar daca acesta e mai in varsta ca ea cu 17 ani. Cei doi au ales sa-si traiasca povestea de dragostea departe de ochii curiosi ai mass-mediei.

Dana Rogoz si Radu Dragomir


Dana Rogoz si iubitul ei, Radu Dragomir
In 2011 o regasim pe Dana Rogoz in videoclipul trupei Vunk, "Lacrimi de coniac".