Dakota Fanning

Dakota Fanning

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1790

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Hannah Dakota Fanning
Nascut(a): 23 februarie 1994 in Conyers, Georgia, SUA
Inaltime: 163 cm

Dakota Fanning este o actrita americana ce si-a facut un nume in cinematografia mondiala inca din copilarie. Spre deosebire de alti copii-minune ai filmului, Dakota Fanning nu s-a pierdut odata cu trecerea la maturitate si a reusit sa-si croiasca un drum bine definit. A fost remarcata in 2005, dupa rolul avut in drama I Am Sam. A jucat in Man on Fire, War of the World, Hounddog, The Secret Life of Bees, The Twilight Saga, Coraline si Runaways.

Cariera

La varsta de 5 ani, Dakota Fanning aparea intr-un clip publicitar la detergentul Tide. Primul rol l-a obtinut in serialul de televiziune ER. Au urmat apoi aparitii in CSI: Crime Scene Investigation, The Practice si Spin City. A interpretat versiunea din copilarie a lui Ally McBeal, respectiv Ellen din The Ellen Show.Dakota Fanning

In 2001 joaca in I Am Sam alaturi de Sean Penn, in rolul fiicei personajului interpretat de Penn, un barbat ce sufera de retard mintal care se lupta in instanta pentru pastrarea custodiei fetitei. In urma rolului, Dakota Fanning a devenit cea mai tanara actrita nominalizata la Screen Actors Guild Award, la numai 7 ani. 

Un an mai tarziu, regizorul Steven Spielberg o distribuie pe Dakota Fanning in miniseria SF Taken. In paralel joaca in Trapped, Sweet Home Alabama si Hansel si Gretel. In 2003, este distribuita on Uptown Girls alaturi de regretata Brittany Murphy si in The Cat in the Hat, impreuna cu Mike Myers, Alec Baldwin, Kelly Preston si Paris Hilton.

Isi imprumuta vocea pentru animatiile My Neighbour Totoro, Family Guy si Justice League.

Joaca in Man of Fire impreuna cu Denzel Washington, in Hide and Seek cu Robert De Niro, in Dreamer: Inspired by a True Story, in War of the Worlds, alaturi de Tom Cruise si in Charlotte's Web.

In 2007 este distribuita in Fragments – Winged Creatures, unde i-a avut colegi pe Kate Beckinsale, Guy Pearce, Forest Withaker si Jennifer Hudson. Un an mai tarziu filmeaza la The Secret Life of Bees. Obtine rolul lui Jane, membra a Clanului Volturi in The Twilight Saga: New Moon, rol pe care il reia in Eclipse si The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part I si Part II.

Se reintalneste cu Kristen Stewart pe platourile de filmare ale peliculei The Runaways.

In 2012, Dakota Fanning si-a anuntat prezenta in Now Is Good, The Motel Life, Effie si Furious Angel.

Viata personala

Hannah Dakota Fanning s-a nascut pe 23 februarie 1994 in Conyers, Georgia, SUA. A absolvit Campbell Hall Schoool din Carolina de Nord, apoi s-a inscris la cursurile Universitatii New York. A fost desemnata imaginea parfumului Oh, Lola! Semnat de Marc Jacobs. 

Dakota Fanning