Curiozitati despre Titanic, ce nu stiati despre film

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari18208

Voteaza & Distribuie

Descriere

Studiourile producatoare l-au dorit pe Matthew McConaghey, insa regizorul James Cameron a insistat pentru Leonardo diCaprio.

Pentru anumite cadre cu epava s-a construit un platou intreg si mai apoi a fost scufundat.

Pentru majoritatea cadrelor cu epava, in schimb, s-a folosit chiar epava originala a vasului, fiind necesare 12 scufundari si mai multe ore de filmari pentru doar 12 minute de aparitie in film.

Scenele din camera motoarelor au fost filmate la bordul navei SS Jeremiah O'Brien, si pentru ca erau prea mici, au fost filmate cu o camera care le-a facut sa para mai mari.

Scena in care Rose il cauta pe Jack sa ii multumeasca pentru ca i-a salvat viata a fost improvizata de Kate Winslet si Leonardo di Caprio, la cererea lui James Cameron.

James Cameron a fost de neclintit in decizia lui de a nu include nici un cantec in film, nici macar pe genericul de final. Compozitorul James Horner a vorbit in secret cu textierul Will Jennings si cu Celine Dion pentru a scrie My heart will go on si sa inregistreze un demo, care ulterior i-a fost prezentat lui Cameron. Cantecul a castigat un Oscar.

Exteriorul vaporului in marime naturala a fost construit intr-un rezervor pe o plaja din Mexic. Constructia a inceput in ziua celei dea 85-a aniversari a lansarii oficiale a Titanicului adevarat, pe 31 mai 1996. Platoul a fost orientat astfel incat vantul care bate sa duca fumul in directia potrivita.

Pentru scena in care apa navaleste in sala Marii Scari, realizatorii au avut la dispozitie o singura dubla deoarece intregul platou si toate decorurile au fost distruse in urma valului.

Gloria Stuart, desi avea doar 86 de ani a fost machiata pentru a arata de 101, dar experienta nu i-a facut placere.

Costurile de 200 de milioane de dolari ale filmului au depasit costul Titanicului adevarat.

Dupa filmari, ramasitele platoului in marime naturala au fost vandute la fier vechi.

Pe platourile de filmare, animalul de companie (o soparla) al lui Leo Di Caprio a fost calcat de un camion, insa cu ingrijiri medicale s-a insanatosit.

Cand James Cameron a scris scenariul pentru Titanic, personajele Rose DeWitt Bukater si Jack Dawson erau pur fictive. Insa dupa ce scenariul a fost terminat, s-a descoperit ca la bordul Titanicului chiar a fost un J.Dawson care a murit in naufragiu. Acest J. Dawson era de fapt Joseph Dawson, nascut in Dublin, in septembrie 1888. Corpul sau a fost scos din apele oceanului si a fost inmormantat intr-un cimitir din Nova Scotia, impreuna cu alte victime ale naufragiului. Astazi, mormantul lui, numarul 227, este cel mai vizitat din tot cimitirul.

Titanic a fost filmul cu cele mai multe nominalizari la Oscar, insa n-a castigat premiul pentru nici o categorie a actorilor.

In timpul filmarilor, Kate Winslet a facut pneumonie.

Mainile care apar in cadrul schitei lui Rose, nu sunt ale lui Leonardo di Caprio, ci ale lui James Cameron. Stangaci, a fost filmat in oglinda astfel incat sa para ca sunt ale lui di Caprio.

Aproximativ 120 de tone de apa au fost consumate in timpul filmarii scenei lui Eric Braeden (triplu fata de cat s-a estimat la inceput). Braeden a afirmat ca niciodata in viata lui n-a fost mai speriat decat atunci cand se pregatea pentru ce urma sa filmeze, din moment ce nu era posibila o repetitie fizica.

Rose spune de 80 de ori in film „Jack", la numaratoare punandu-se si cand o spune Kate Winslet si Gloria Stuart, insa nu se punn si datile cand ii spune „Mr. Dawson".

Atat Kate Winslet cat si Leonardo di Caprio au invatat sa danseze polka pentru scenele petrecerii de la clasa a 3-a.

Kate Winslet si Leonardo di Caprio s-au reintalnit pe platouri dupa 11 ani in filmul Revoltionary Road.