Cum ucid vinul şi ţuica făcute în gospodărie. Medic: „Am avut un caz de şoc anafilactic după consumul de ţuică“

Guvernul a cerut Comisiei Europene acordul să elimine acciza la palinca produsă în gospodării pentru consumul propriu

Detalii

CategoriiRegional
TaguriIasi
SursaAdevarul
Data publicariiLuni 10 octombrie 2016
Vizualizari29

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ţuica şi vinul produse în curte toamna pot fi letale. Ţuica obţinută prin fierberea fructelor la cazan poate determina intoxicaţii alcoolice, dacă este consumată în cantităţi considerabile, sau arsuri deosebite, dacă vasul în care fierbe explodează. Profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, a arătat că, la finalul lunii septembrie, într-o singură gardă, în Unitatea de Primire Urgenţe de a Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi au ajuns trei victime ale ...
Restul articolului: adevarul.ro