Cum se manifesta astenia de primavara la copii?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1826

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astenia este o stare de slabiciune a organismului, cauzata in general de schimbarile meteorologice. Ea se poate manifesta pe tot parcursul anului, nu doar primavara.


Credeai ca astenia se instaleaza doar primavara? Nici vorba. Aceasta stare de moleseala, atunci cand nu ai chef de nimeni si de nimic e foarte strans legata de schimbarile meteorologice, asa ca nu e de mirare daca te vei simti somnoroas si fara chef intr-o zi ploioasa.


astenie


Astenia la copii

Ca si in cazul adultilor, simptomele generale sunt: stare de oboseala accentuate, somnolenta, lipsa poftei de mancare, lipsa de concentrare, tristete inexplicabila si cateodata dureri de cap sau slabiciuni ale muschilor.


Observa orice schimbare a starii copilului tau si daca remarci oricare din aceste semne adreseaza-te medicului pediatru. Acesta probabil ii va prescrie vitamine care sa-l scoata din acesta stare de astenie.


De asemenea asigura-te ca mananca fructe si legume multe, precum si cereale integrale care sa-i dea energie pentru intreaga zi dar sa-i si asigure necesarul de vitamine si minerale.