Cum sa ingrijesti o dracaena?

Cum sa ingrijesti o dracaena?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari35312

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dracaena (sau scris pe romaneste "dracena"), este originara, in principal, din Africa si Asia tropicala. Caracterizata prin viata lunga si cresterea relativ lenta (aproximativ 10 cm pe an), planta e cunoscuta pentru frunzele ei frumoase, adesea pestrite. Facand parte din familia Agavaceelor, dracaena are frunze lanceolate si arcuite care cresc sub forma de tufa in partea de sus a tulpinii goale si pot atinge chiar si 3m inaltime. Foarte rar infloresc in interior, dar in anumite conditii, plantele mature pot da nastere unor flori crem in forma de stea.Unde, cand si cum se planteaza dracaenaCultura lor este relativ usoara. Dracaenele au nevoie de lumina stralucitoare, insa fara caldura excesiva. Speciile Dracaena fragrans si Dracaena marginata suporta si o amplasare cu mai putina lumina, dar acest lucru le va incetini cresterea. Cele mai multe specii necesita aproximativ o temeperatura constanta de 18 ° C. Daca temperatura este insuficienta, frunzele se ofilesc si cad. Aceste plante au nevoie, in general de caldura si umiditate si cel mai bine este sa fie tinute intr-un giveci de apa umplut cu pietricele sau bile de lut. Cand se planteaza sau replanteaza, folositi pamant normal, cu exceptia Dracaenei Draco, careiea ii place mai mult un amestec de turba cu pamant.Alegerea soiurilor de Dracaena


Dracaena marginata are frunzele cu marginea rosie. Este specia cea mai toleranta vis-a-vis de temperatura si umiditate. Acesta este probabil motivul pentru care este cea mai prezenta specie in interior. Dracaena marginata „tricolora" este un soi cu frunze dungate in trei culori: roz, crem si verde.


dracaena-marginata
Dracaena Draco este, de asemenea, mai putin dificila si suporta putina neglijenta. Rasina ei este de culoare rosie si creste destul de incet. Totusi, are nevoie de un ghiveci mare, chiar si cand e doar un puiet, deoarece are un sistem radicular foarte bine dezvoltat.


Dracaena-Draco


Dracaena australis are frunze verde-maronii si este una dintre putinele care poate fi plantata in aer liber pentru ca rezista pana la -5 ° C.


Dracaena-australis
Cum se ingrijeste o dracaenaUdati planta in fiecare saptamana: substratul ar trebui sa ramana umed, fara ca apa sa stagneze. Lasati suprafata sa se usuce usor inainte de urmatoarea udare, pentru ca pamantul nu trebuie sa balteasca. Primavara si vara, spalati planta o data pe luna. In timpul iernii, lasati pamantul sa se usuce mai bine.Daca aerul din camera este uscat, pulverizati frunzele zilnic si puneti ghiveciul pe un strat de pietricele umede sau pe marmura.Fertilizati planta la fiecare 15 zile in timpul cresterii.Nu schimbati ghiveciul dracaenei atunci cand radacinile ies din el pentru ca plantei ii place sa se simta inghesuita. Dracaena draco face exceptie. Pentru ea luati un ghiveci mai mare pentru ca ii place sa aiba spatiu.Daca doriti sa ramificati planta, primavara, taiati-i tulpina principala si turnati peste ea ceara de vindecare.Sub frunzele ei pot aparea insecte maro, pe care le puteti elimina cu ajutorul unui tampon imbibat in alcool. In cazul in care atacul insectelor este prea mare, sprayati cu un insecticid sistemic.Sfaturi de la peisagistiDracaena, ca multe alte plante verzi, are proprietati absorbante si depoluante, neutralizad mirosurile produselor pe care le folosim zilnic in tabieturile noastre (acetona, parfumuri, produse de curatare, etc). Puteti sa le asezati intre ficusi sau filodendroni pentru un efect estetic frumos si purificator. Contrar credintei populare, elibereaza mai mult oxigen decat absoarbe, astfel incat puteti sa o asezati, linistit, in camera dvs.