Cum sa fac un forum? Sfaturi despre implementare si promovare

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4780

Voteaza & Distribuie

Descriere

Forumurile on-line au ajutat multi internet-marketeri sa castige bani frumosi cu putin efort. Oameni din intreaga lume fac bani din furnizarea solutiilor pentru problemele altor persoane pentru ca ceea ce un om vede ca fiind o problema, un altul o vede ca pe o oportunitate si un mijloc de a face bani.

Forumul on-line este o comunitate de oameni care participa la acelasi gen de discutii, care au o problema comuna si un interes comun, un loc de intalnire pentru discutii deschise. Din forum puteti face bani, indiferent daca sunteti cel care il detine sau nu. Un membru foarte inteligent poate fi atat de bun incat sa castige mai multi bani chiar decat administratorul sau oricare dintre moderatori.

Pentru instalarea unui forum:

Prima masura care trebuie luata in considerare in procesul de creare a unui forum este achizitionarea unui domeniu inregistrat pe numele dvs., care are un nume original si legat de nisa forumului. Exista numeroase site-uri de unde va puteti cumpara numele de domeniu, de exemplu, GoDaddy sau Freehostia. Numele de domeniu pentru un anumit site este un fel de cod de identificare. In scopul de a face afaceri in spatiul cibernetic intr-un mod cu drepturi depline, astfel de identificari sunt foarte necesare pentru a evita orice probleme inutile.

Al doilea pas in crearea unui forum online este achizitionarea unui pachet de gazduire a site-ului dvs. Serviciul de gazduire poate fi cumparat de pe aceleasi site-uri de unde ati cumparat si domeniul, dar evident si de la alti provideri. Este de preferat sa cumparati un pachet care are cel putin o baza de date MySQL.

Masura urmatoare este descarcarea celei mai recente versiuni a oricarui software de buna calitate de pe site-ul sau oficial. Dar, inainte de a face asta, este important sa fiti bine informati aupra caracteristicilor software-ului.

A patra etapa este uploadarea fiecarui fisier, care tocmai a fost descarcat in locatia exacta a site-ului. Acesta este un pas crucial pentru ca permite accelerarea procesului de creare a forumului.

Deschideti browser-ul si fisierul "install" trebuie sa fie accesat inainte de a incepe instalarea software-ului de forum. Dati click pe tab-ul \'install\' si urmati instructiunile care va apar pe monitor . In cazul in care, din intamplare, procesul se blocheaza, cititi documentele din install.html si readme.html.

Penultimul pas ar fi cautarea unor add-on-uri adecvate in scopul de a stiliza forumul.

Ultima masura care trebuie pusa in aplicare e tusa finala, cea de promovare: spuneti prietenilor, rudelor si atrageti persoane necunoscute care sa interactioneze intre ele pe forumul dvs.

Traficul este o problema majora pentru orice site, deci implicit si pentru un forum. Pentru a face din forumul dvs unul activ aveti nevoie de stabilirea segementului demografic al utilizatorilor. Una dintre cele mai simple modalitati de a genera un forum activ este nisarea lui pe subiecte de discutie ce pot atrage fani din diverse domenii: cinema, televiziune, sport etc.

Daca site-ul dvs. este o sursa cu informatii unice, in cele din urma va deveni foarte popular.

Cand creati un forum trebuie sa evitati:

1) Un design nepotrivit. Chiar daca nu sunteti webdesigner, forumul dvs poate arata decent daca nu comiteti anumite greseli: nu includeti o multime de anunturi si gif-uri animate pe site. Acest lucru il va face sa arate ca un site de spam. Cel mai simplu design poate fi cel mai bun, chiar daca arata un pic ciudat; cel putin nu va fi enervant pentru vizitatorii dvs.Veti pierde o multime de vizitatori daca design-ul este urat si daca un alt forum cu aceeasi nisa are un aspect mai bun.

2) Moderare slaba. Exista o serie de lucruri care pot afecta cresterea forumului: injurii aduse de unii membrii altora, spamarea sau postarea unor comentarii jignitoare. Daca un membru este sanctionat pentru ceva si altul care procedeaza la fel nu este, atunci calitatea forumului va fi pusa la indoiala.In cazul in care forumul nu este unul prea mare, o moderare proasta ii poate indeparta pe useri.


3) Reinstalarea repetata a forumului si cerinta de re-inregistrare de fiecare data cand se intampla acest lucru poate duce la pierderea utilizatorii si astfel la descresterea forumului.

Alte sfaturi:

Postati subiecte interesante. Nu veti atrage vizitatori daca forumul este plin de subiecte spam care sunt plictisitoare.

Incercati sa-i pastrati pe cei mai buni forumisti pe care ii aveti.. Este foarte important sa ii pretuiti si sa ii rasplatiti pe cei care va mentin forumul in viata. Ei, va usureaza munca deoarece nu va trebui sa faceti dvs toata treaba.