Cum sa economisesti bani pe reparatiile masinii

Cum sa economisesti bani pe reparatiile masinii

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguripiese auto
Ultima actualizareMiercuri 10 august 2016
Vizualizari1057

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum sa economisesti bani pe reparatiile masinii

Daca esti fericitul posesor al unui automobil, probabil ca te gandesti cu ingrijorare la reparatiile necesare in timp si cat de costisitoare pot fi ele. Sa stii ca este posibil sa iti pastrezi automobilul functional fara a fi nevoit sa iti cheltui toate economiile. Exista cateva sfaturi utile care ajuta la o reducere semnificatica a costurilor reparatiilor masinii tale.

Gaseste un mecanic auto in care ai incredere

Cel mai eficient mod de a economisi atunci cand vine vorba de reparatiile masinii, este sa gasesti un mecanic auto cu o reputatie buna. Recomandarile familiei, prietenilor, colegilor de la lucru pot fi binevenite pentru a gasi un astfel de specialist. De asemenea, poti cauta pe internet mecanici auto care au recenzii bune sau care sunt recomandati de compania de asigurari sau de catre companii automotive. Totodata, daca cumperi piese auto de la un anume magazin online, vanzatorii iti pot recomanda un mecanic auto bun, cu care acestia au mai colaborat deja. Achizitia de piese online iti poate aduce si alte avantaje, precum reduceri sau oferte la manopera la anumiti mecanici sau service-uri autorizate.

Fii atent sa compari preturile cerute de diverse ateliere de reparatii. Pentru a “testa” un mecanic auto bun, apeleaza, mai intai, pentru o reparatie minora.

Invata cateva notiuni elementare de mecanica auto

Atunci cand mergi la un mecanic auto, fa-ti temele de acasa si informeaza-te putin despre un posibil diagnostic asupra problemei masinii tale. Cauta pe internet “simptomele masinii tale” si poarta o discutie cu mecanicul auto. Te poate salva de cheltuieli suplimentare si, in plus, vei aparea in fata mecanicului drept un cunoscator.

Urmeaza instructiunile de mentenanta recomandate

Foloseste-te de manualul automobilului tau. Acolo se afla un program recomandat de mentenanta al masinii. Daca urmezi acest program atent, vei putea sa previi reparatii majore- sau cheltuieli majore de reparatii- inainte ca defectiunile sa ia amploare.

Do-it-yourself!

Cum spune americanul “DIY repairs”, nu inseamna altceva decat ca unele reparatii sunt atat de simple incat le poti face chiar tu, pe cont propriu, implicand costuri mult mai mici decat ar cere un mecanic auto. Fie ca e vorba de schimbarea uleiului sau reinlocuirea filtrului de aer, aceste sarcini sunt asa de usoare daca esti dispus sa inveti.

Un alt sfat este ca atunci cand vei cauta un mecanic calificat ca parte a despagubirilor oferite de companiile de asigurari, incearca sa alegi recomandarile date de compania de asigurari deoarece vei primi o garantie scrisa pentru orice reparatii efectuate, contribuind la o economisire pe termen lung.