Cum sa alegeti cea mai potrivita saltea?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, saltele
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari918

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cumpararea unei saltele este o decizie care influenteaza sanatatea fiecaruia dintre noi, deoarece petrecem 6 ore pe zi dormind (iar cei mai norocosi dintre noi chiar si 8 ore pe zi). Alegerea unei saltele pentru pat potrivita pentru sanatatea noastra este prioritara in astfel de cazuri, in special daca avem mici probleme in ceea ce priveste coloana vertebrala, greutatea noastra, insomnia si altele. Astfel, desi si pretul este important, sanatatea se afla pe primul loc.

Inainte sa mergeti la cumparaturi faceti o scurta cercetare si decideti ce fel de saltea ar fi cel mai potrivit pentru dumneavoastra si limita bugetului pe care o detineti pentru aceasta achizitie, ca sa aveti un punct de pornire. Iata ce trebuie sa luati in considerare:

Saltea moale sau dura?

In primul rand o saltea tare nu este recomandata deoarece poate provoca puncte de presiune, care au ca rezultat adoptarea unei pozitii incorecte a corpului pe durata noptii. Acesta, cu o pozitie gresita adoptata si de-a lungul zilei, va rezulta intr-o coloana vertebrala cu deformari mai mult sau mai putin grave, in special daca este vorba despre copii.

Astfel, alegeti o saltea moale, care va va oferi o sustinere corecta din punct de vedere anatomic.

Tipuri de saltea

Sunt 5 categorii mari de saltele, pe care le vom enumera mai jos, impreuna cu cateva elemente despre care trebuie sa luati cunostinta cand alegeti una dintre aceste tipuri de saltele
  • Saltele cu arcuri: cand decideti sa cumparati o saltea traditionala de acest fel, sa alegeti una cu un numar cat mai mare de arcuri, pentru o sustinere cat mai buna pe durata somnului
  • Saltele de burete: acestea sunt in principiu produse din spuma de latex hipoalergica si pot avea diferite densitati. In comparatie cu buretele memory acestea nu sunt sensibile la temperatura corpului.
  • Saltele de burete memory: dupa cum probabil stiti acestea se adapteaza corpului, fiind sensibile la temperatura acestuia, astfel punctele de presiune sunt reduse la minim.
  • Saltele cu arcuri imbracate individual: are avantajul ca fiecare arc se adapteaza independent partilor corpului. Aditional, daca aveti un partener care se misca mult in timpul noptii, o astfel de saltea va va asigura un somn linistit in ciuda acestui fapt.
  • Saltele crossover: este o combinatie intre saltele de pat cu arcuri si cele de burete, astfel puteti beneficia de o saltea moale care va ofera si suportul necesar.
Proprietatile unei saltele

O saltea de o elasticitate optima va sustine intr-un mod adecvat toate partile ale corpului pe durata noptii. Astfel va sprijini mijlocul si zona lombara, insa este suficient de flexibil pentru zona pelviana si cea a omoplatilor.

Grosimea saltelei va trebui sa fie de minim 15 cm, iar lungimea sa fie cu cel putin 10 cm mai mare decat inaltimea persoanei care o va folosi. Insa desigu, va trebui luat in considerare si cadrul patului care va sustine salteaua.

In functie de preferinte puteti opta pentru o saltea care are o fata de vara si una de iarna. Daca nu ati decis sa cumparati o astfel de saltea este recomandabil sa intoarceti salteaua la fiecare 2-3 luni, ca sa isi mentina proprietatile.

Durabilitate

Achizitionarea unei saltele este o investitie pe termen lung. O saltea de calitate are o garantie de cel putin 5 ani (60 luni), deci nu va multumiti cu o saltea ortopedica de exemplu care are o garantie sub aceasta limita.

Husa inclusa

Incercati sa negociati cu distibuitorul de saltele, ca sa va ofere si o husa de protectie in pretul saltelei pe care doriti s-o achizitionati, daca aceasta nu este deja inclusa in oferta. O husa va prelungi viata saltelei dumneavoastra, ajutand la aerisirea acesteia. Aditional, o husa cu efect antialergic va poate fi de mare folos.

Prin Siesta Bedding puteti achizitiona saltele on line de diferite tipuri, in functie de necesitatile dumneavoastra de sanatate si de preferintele pe care le aveti. Alegeti dintr-o gama larga de saltele relaxa, saltele latex sau din tipurile de saltea ortopedica.