Cum sa ai gemeni? Sfaturi pentru mamici

Cum sa ai gemeni? Sfaturi pentru mamici

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3852

Voteaza & Distribuie

Descriere

mama de gemeniMulte viitoare mamici se intreba daca vor avea gemeni sau nu. Ai toate sansele sa iei in greutate mult in primele saptamani de sarcina si indicii biochimici sunt mari.E usor sa descoperi daca ai gemeni, prin ecografie, in saptamana a 6-a de sarcina, dar exista posibilitatea sa nu poti face acest lucru. Astfel e bine sa inveti cateva semne care iti vor putea spune daca ai sau nu gemeni.Din pacate, doctorii nu iti pot da prea multe informatii despre sarcina in primele 10 – 12 zile de sarcina.


Factorul psihologic. Nu trebuie sa iti ignori intuitia

Multe femei pot simti ca vor avea gemeni inca din momentul conceperii.Multe mame de gemeni recunosc ca au stiut ca vor avea gemeni inca din primele zile ale sarcinii. Daca "simti" acest lucru, nu ezita sa ii spui doctorului.


Indicii biochimici mari

Femeile insarcinate cu gemeni vor avea la unele teste biochimice indici mari. De exemplu, existenta fetoproteinei alfa in sangele mamei sau a unei cantitati mari a hormonului HCG.In timp ce placenta e in curs de dezvoltare, prezenta ei poate fi determinata din testele de sange sau urina, chiar inainte de intarzierea menstruatiei, o multime de teste de sarcina bazandu-se pe acesti indici.


Greturi de dimineata intense si varsaturi

In cantitate mai mare in comparatie cu sarcinile normale, continutul de hormon HCG intensifica greturile de dimineata. Aceste greturi pot fi insotite de varsaturi si pot incepe la deja o saptamana de la conceptie si chiar si inainte ciclul menstrual.De obicei apar dimineata, dar nu e exclus sa apara si in timpul zilei.


Intensificarea altor semne

Multe femei (dar nu toate) care asteapta gemeni sufera de intensificari ale semnelor sarcinii, datorita cantitatii ridicate de hormoni, in comparatie cu sarcinile normale.De exemplu, va avea o sensibilitate sporita la sani, senzatii frecvente de urinare, oboseala si foame.In al doilea trimestru de sarcina poate suferi de dispnee, spasme ale mainilor si picioarelor, cresterea brusca in greutate si a pantecului, miscari intense ale fatului.Scaderea nivelului hemoglobinei sau anemia sunt alte semne ale acestor sarcini.Din pacate, la astfel de sarcini, sunt des intalnite diferite complicatii.


Cresterea brusca in greutate, inca din primele zile de sarcina

E unul din primele semne ale unei sarcini cu gemeni. E absolut normal, cantitatea mare de alimente consumata in acest caz are un rol important de-a lungul primului trimestru de sarcina. O rapida crestere in greutate e necesara.


Indici fiziologici mari

La primul examen medical, doctorul iti va putea spune ca uterul e putin mai mare decat ar trebui sa fie pentru aceasta perioada a primului trimestru de sarcina.Alti indici fiziologici vor fi mari de asemenea: pantecul si buricul vor avea circumferinte mai mari, uterul va fi mai mare etc.


Se pot auzi doua batai ale inimii

Cand doctorul va verifica ritmul cardiac al bebelusului, va auzi doua batai in loc de una.Aceste doua batai ale inimii pot fi auzite inca din a 13-a saptamana de sarcina, iar in a 28-a saptamana se vor putea simti si observa partile mari si unele mai mici ale corpurilor bebelusilor.