Cum functioneaza un fotoliu de masaj?

Cum functioneaza un fotoliu de masaj?

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2881

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masajul este o metoda de inlaturare a durerii, cunoscuta și folosita de mii de ani: tehnicile orientale de masaj sunt recunoscute pentru ameliorarea durerii, in special in zona cefei, a umerilor sau in zona lombara inferioara. Avansul tehnologic al zilelor noastre va permite acum sa va bucurați de beneficiile acestui tip de terapie chiar in casa dumneavoastra, fara sa apelați la serviciile maseurilor profesioniști, ce pot costa o avere. Nu aveți nevoie decat de propriul dumneavoastra fotoliu de masaj. Imaginați-va cum ar fi sa ajungeți acasa dupa o zi de munca, sa va așezați pe scaunul de masaj favorit și sa urmariți programul TV preferat, in timp ce beneficiați de un masaj relaxant ce inlatura stresul provocat de mușchii tensionați și va pregatește pentru culcare.


Fotoliile de masaj acționeaza asupra incheieturilor și mușchilor prin diferite tehnici: unele folosesc componente vibrante ce se pot mișca pe diferite direcții de-a lungul unei șine, detensionand astfel zonele dureroase; altele folosesc perne de aer ce iși cresc volumul pentru a stimula circulația, iar altele folosesc terapia prin incalzire. Fotoliile mai complexe , din gama fotoliilor de masaj profesionale, combina aceste tehnologii, asigurand nu doar relaxarea, ci și inlaturarea durerii.


fotoliu-cu-masaj-Panasonic-EP-MA10-1

Role si perne de masaj


Acțiunea mecanica asupra zonei dureroase este adesea efectuata cu ajutorul rolelor și pernelor ce se mișca tridimensional (masaj 3D), exercitand presiune asupra mușchilor. Mișcarea acestor unitați poate fi prin lovire, strangere sau prin folosirea rolelor, fotoliile mai sofisticate fiind capabile sa imprime simultan diferite tipuri de mișcare. Multe dintre fotoliile de masaj sunt de asemenea prevazute cu senzori ce detecteaza zonele dureroase și majoritatea sunt dotate cu telecomenzi cu ajutorul carora puteți selecta tipul și intensitatea mișcarilor efectuate de diferite componente ale fotoliului. Masajul prin lovire usoara se aplica in special in zona spatelui; in timpul masajului prin strangere, pernele și rolele scaunului se mișca circular pentru a ameliora durerea, prin extensia mușchilor.Masajul cu role


In ceea ce privește masajul cu role, acestea se mișca vertical, de-a lungul spatelui utilizatorului. Tehnica masajului cu role a evoluat atat de mult incat fotoliile profesionale de masaj permit utilizatorului sa-si personalizeze foarte mult masajul prin marirea si micsorarea distantei dintre aceste role. Cel mai eficient masaj cu role este creat de rolele 3D care detecteaza zonele tensionate ale spatelui si creaza un masaj prin rulare si impingere menit sa relaxeze zonele incordate. Mai mult, joystick-ul regasit pe unele fotolii de masaj (exemplu: Inada HCP D6A) permit persoanei care beneficiaza de masaj sa modifice pozitia, distanta si actiunea rolelor de masaj 3D dupa bunul plac.


Fotoliile de masaj complexe ofera soluții pentru inlaturarea durerii in zona grupurilor mari de mușchi ale corpului. Spatarele unor scaune sunt prevazute cu maini mecanice ce inlatura durerea in zona spatelui, in timp ce pernele pentru șezut vibreaza, relaxand mușchii fesieri. Unele fotolii de masaj sunt prevazute cu suporturi reglabile pentru picioare, pentru masarea gambelor și talpilor.


fotoliu-masaj


Pernele de aer


Pernele cu aer sunt de asemenea o caracteristica des intalnita a scaunelor de masaj, avand rolul de a ameliora durerea prin terapia cu presiune de aer. Scaunele de masaj prevazute cu aceste perne de aer au incorporata o pompa ce umfla sau dezumfla air bag-urile, permițand utilizatorului sa selecteze intensitatea și durata masajului, precum și partea corpului ce se dorește a fi masata


Terapia prin caldura


Terapia prin caldura este o alta funcție a fotoliilor de masaj, extrem de eficienta in inlaturarea durerii. Recunoscuta pentru beneficiile extraordinare asupra starii de sanatate, precum tratarea intinderilor musculare, spasmelor, artritelor, funcția de terapie prin incalzire ajuta prin dilatarea vaselor de sange, stimuland circulația, permițand sangelui sa transporte mai mult oxigen și nutrienți catre mușchi și organele vitale. Terapia prin caldura este extrem de eficienta in cazul in care cautați un masaj pentru inlaturarea durerii, deoarece funcționeaza prin inhibarea cailor nervoase care transmit senzația de durere, astfel incat veți simți o ameliorare imediata a starii de tensiune in mușchi și va veți simți mai relexat și mai flexibil.


Masajul prin strangere, prin bataie, cu ajutorul rolelor, folosind presiunea aerului și terapia prin caldura sunt funcții cu care sunt prevazute majoritatea fotoliilor profesionale de masaj, ce sunt capabile sa va ofere o gama larga de masaje pentru inlaturarea durerii. Astfel, acest tip de produs va poate oferi tot ceea ce va ofera un maseur profesionist.


Sursa articolului www.komoder.ro