Cum te asiguri ca motoreductorul funcționează perfect?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriRulmenti
Ultima actualizareVineri 28 ianuarie 2022
Vizualizari330

Voteaza & Distribuie

Descriere

Motoreductoarele sunt componente indispensabile în numeroase domenii industriale. Indiferent de tipul şi principiul de funcționare, aceste sisteme trebuie întreținute pentru a fi eficiente şi a susține desfășurarea continuă şi constantă a activității.Defectarea acestora sau blocarea temporară pot aduce prejudicii importante activități, așa că operațiunile de verificare periodice sunt măsuri simple pe care le poți realiza pentru te asigura că astfel de situații sunt evitate. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le urmăreşti pentru a menține în stare optimă sistemele de motoreductoare.

Verifică permanent starea rulmenților

Rulmenţii sunt componentele care se uzează cel mai rapid şi care afectează funcţionarea motoreductoarelor. Este important ca, în timpul inspecțiilor, să te asiguri că aceștia nu s-au deformat, sunt poziţionaţi corect şi sunt corect lubrifiaţi. Statisticile arată că cele mai frecvente defecţiuni ale motoarelor electrice și a motoreductoarelor sunt datorate uzuri îşi defectării rulmenţilor. Fie că sunt utilizate componente de calitate îndoielnică, fie că îşi pierd funcţionalitatea din pricina montajului defectuos, a acumulărilor de praf ori intervine oboseala din pricina suprasolicitării, aceştia pot produce pagube majore. Este important să ştii că preţul de achiziţie plătit pentru rulmenti de calitate nu este ridicat, deci înlocuirea la timp a acestora este importantă dacă doreşti continuitate şi randament.

Asigură-te că motoreductorul este curăţat de praf şi impurităţi


Praful, murdăria din mediul ambiental şi reziduurile rezultate în urma funcționarii sunt factori care determină defectarea prematură a motoreductoarelor. Este important ca la fiecare inspecție să se execute operații de îndepărtare a particulelor ce pot îngreuna funcționarea sistemului. Acumulările de praf sunt responsabile pentru suprasolicitarea motoreductoarelor, deci igienizarea periodică va reduce aceste neplăceri.

Evita suprasolicitarea

Suprasolicitarea motoreductoarelor este principala cauză a defecțiunilor majore. Acest fenomen apare din pricina murdăriei acumulate din mediul ambiental, a exploatării incorecte sau a uzurii intense.

Acesta măsuri minime, susținute de o mentenanță proactivă, ajută la mărirea duratei de viață a motoreductorului.