Cum se foloseste un irigator nazal?

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareMarti 23 februarie 2021
Vizualizari698

Voteaza & Distribuie

Descriere

Irigatorul pentru nas și sinusuri este un dispozitiv conceput pentru a curăța cavitatea nazală și sinusurile de secreții și reziduuri. Un nas înfundat este o problemă cu care fiecare dintre noi ne-am confruntat, cu siguranță de mai multe ori, cel mai adesea, în timpul răcelii.

Cauzele nasului înfundat pot fi multiple, de la alergiile cauzate de alergeni, cum ar fi acarieni, praf, polen, ciuperci, păr de animale, pene de păsări sau poluarea aerului. Prin urmare, în cazul rinitei alergice, utilizarea unui irigator nazal precum Rhino Horn poate oferi o ameliorare rapidă a simptomelor, pentru o lungă perioadă de timp. Irigatorul poate fi utilizat si ca măsură preventivă pentru curățarea cavității nazale, pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor.

Irigarea nazală este, de asemenea, foarte utilă pentru persoanele care stau în camere uscate, cu aer condiționat, care favorizează uscarea mucoasei nazale, provocând iritații și inflamații. Cu toate acestea, mulți oameni au o mare problemă cu utilizarea unui irigator, deoarece nu știu cum să-l folosească si daca este sigur?

Prin urmare, am dori să răspundem la cele mai frecvente întrebări legate de irigator și să vă risipim îndoielile cu privire la utilizarea acestuia. Irigatorul este cât se poate de sigur, cu condiția să fie utilizat în mod corespunzător și să nu avem alte probleme de sanatate care sa nu ne permita sa-l folosim.

Potrivit site-ului SAM-Distribution.ro, Rhino Horn este un irigator nazal special adaptat pentru clătirea cavității nazale. Solutia salina folosita pentru clatire, poate fi obtinuta din apa plata si o lingurita de sare de mare sau de bucatarie.

Cum să folosiți un irigator pentru a vă clăti nasul în siguranță? Dacă nu aveti contraindicații, puteti folosi irigatorul preventiv, din când în când, pentru a curata cavitatea nazală, pentru a preveni inflamația, sau chiar pentru a trata nasul înfundat. Este extrem de important să aveti o igienă bună înainte de a vă clăti nasul. Și anume, irigatorul ar trebui să fie curat și dezinfectat, precum și vârfurile acestuia. Se recomandă spălarea irigatorului cu apa calda.

Inainte de a incepe procedura de irigare, trebuie să suflăm nasul. Va pozitionati deasupra chiuvetei și să vă aplecați usor înainte, astfel încât o parte a capului să fie orientată în jos. Direcționați varful irigatorului nazal către nara stângă și turnați ușor lichidul astfel încât să curgă prin cealaltă nară. La clătire, lichidul poate pătrunde în gură, caz în care ar trebui să fie scuipat și niciodată înghițit. Dacă ați clătit o parte, repetati procedura si pe cealaltă nara.

Irigatorul trebuie curățat atent, apoi clătit și dezinfectat. Fiecare membru al familiei ar trebui să aibă propriul irigator, pentru că abia atunci puteți menține o anumită igienă și puteți preveni contaminarea.

Bolile nasului și ale sinusurilor, în care irigarea poate fi eficientă:

• sinuzită acută sau cronică,
• rinită în cursul unei infecții (de ex. răceli și gripă) sau alergii,
• înainte și după intervenția chirurgicală nazală și sinusală,
• după contactul cu concentrații mari de praf în aer.

Contraindicații pentru utilizarea irigatorului nazal:

• sângerări nazale recurente
• mucoasa nazală deteriorată
• otită
• operații pe cavitatea nazală sau sinusuri
• probleme de echilibru


Irigatorul nazal Rhino Horn este foarte simplu de utilizat. Este un dispozitiv ieftin care nu necesită cunoștințe de specialitate, iar avantajele irigarii nazale sunt multiple: de la ameliorarea respirației la reducerea inflamației.