Cum se aleg genele false in functie de forma ochilor: sfaturi pentru lash-artisti

Cum se aleg genele false in functie de forma ochilor: sfaturi pentru lash-artisti

Detalii

CategoriiRegional
Tagurigene false
Ultima actualizareLuni 25 aprilie 2022
Vizualizari527

Voteaza & Distribuie

Descriere

Genele false au devenit un must-have pentru femeile care vor sa capete expresivitate in privire, fara sa fie nevoie sa mai foloseasca mascara. In general, extensiile ofera volum genelor subtiri sau alungire pentru cele scurte si lipsite de curbare. Exista mai multe tipuri, iar lash-artistii trebuie sa stie cum sa consilieze clientele astfel incat sa faca alegerea potrivita. Sunt femei care isi doresc extra volum si curbare, insa forma ochilor are nevoie de mai multa alungire. In acest caz e important sa obtii un mix intre cele trei criterii, pentru ca rezultatul final sa fie cel perfect.

Forma ochilor, cel mai important criteriu in alegerea genelor false


Iata cum se aleg genele false in functie de forma ochilor si de ce trebuie sa tina cont lash-artistii atunci cand isi consiliaza clientele:

Ochii migdala

Ochii in forma de migdala au partea interioara rotunda, iar colturile exterioare ceva mai alungite si in general sunt specifici femeilor care au fata ovala. Lor li se potrivesc extensiile de gene fir cu fir alese in functie de preferintele clientelor, asta pentru ca si cele alungite sau cu volum sunt potrivite. Pentru un efect dramatic si misterios al privirii, lash-artistul ii poate recomanda clientei un volum 3D si o curbare medie. In acest mod nu va mai fi nevoie de nici de eyeliner, iar un blush si un gloss de buze vor fi suficiente pentru un machiaj de zi.

Ochii rotunzi

Si ochii cu forma rotunda sunt destul de des intalniti, iar dimensiunea lor va ghida lash-artistul in a face alegerea potrivita. Secretul este pastrarea proportiilor. Astfel, daca ochii sunt rotunzi si mari sunt de evitat extensiile de gene cu foarte mult volum. In schimb, firele curbate si mai lungi in colturile exterioare vor oferi un efect glamour si vor lasa inclusiv impresia de ochi conturati cu linie de tus.

Ochii cu pleoape ascunse


Din categoria ochilor ceva mai problematici atunci cand vine vorba de machiaj fac parte cei care au pleoapele ascunse. O pleoapa cazuta inseamna o pleoapa invizibila, ceea ce face ochiul sa para mic si deloc evidentiat. Cele mai potrivite gene false in acest caz sunt cele alungite, insa fara a fi exagerat de curbate. Un plus de volum si fire mai alungire in exteriorul ochilor vor accentua ochii, oferind intensitate privirii.

Ochii proeminenti

La extrema cealalta sunt ochii care au pleoapele foarte vizibile. De regula sunt mari si proeminenti si permit realizarea machiajului de tip smokey eyes, care ofera intensitate extrema privirii. Acestia pot fi pusi in valoare cel mai bine cu volum si alungire, insa fara a exagera. Sfatul cel mai potrivit de la lash-artist pentru cliente este aplicarea genelor false cat mai natural cu putinta.

Ochii mari

Femeile care au ochii mari se pot considera norocoase, iar genele pot fi alese sub orice forma, caci privirea este intensa din nastere. Totusi, pentru un look natural si diafan, adauga alungire. Pentru unul glamour, volumul 3D este cel mai potrivit.

Ochii mici

La fel ca la ochii mari si in cazul celor mici e important sa fie pastrate proportiile. Este gresit sa fie aplicate gene foarte lungi si cu extra volum si curbare, caci vor parea prea incarcate si lipsite de orice naturalete. In schimb, genele fir cu fir medii vor intensifica privirea.

Extensiile de gene false aplicate fir cu fir sunt cele mai populare, pentru ca se pastreaza cateva luni, fiind nevoie doar de intretinere. Nu va mai fi nevoie de rimel sau linie de tus si este de evitat fardul de pleoape pentru a pastra adezivul in cele mai bune conditii. Forma ochilor trebuie sa fie principalul criteriu in alegerea tipului de gene, iar un lash-artist profesionist va sti intotdeauna ce sa-i recomande clientei, tinand cont si de preferintele acesteia.

Sursa foto: unsplash.com/photos/GEct9d7zgos