Cum să procedați atunci când copilului îi este frică să meargă la dentist?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBucuresti, stomatologie
Ultima actualizareJoi 11 aprilie 2019
Vizualizari1172

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mulți oameni au o frică irațională de dentist. Chiar dacă majoritatea procedurilor dentare nu sunt dureroase, oamenii oricum simt un anumit disconfort atunci când trebuie să meargă la un cabinet stomatologic. Frica de stomatolog este frecvent întâlnită, mai ales în rândul copiilor. Cauzele diferă: unii copii se tem de necunoscut, alții se tem de durere. De asemenea, frica poate fi cauzată de antecedentele dureroase suferite de copil în urma unui tratament dentar. Un medic profesionist va ști să facă față temerilor și anxietății copilului dumneavoastră. Dentarbre Dental Clinic este o clinică dentară în București care dispune de o echipă calificată de medici stomatologi, gata să rezolve orice dilemă, inclusiv aceasta.

Cum să pregătiți copilul înainte de consultația la stomatolog?


În primul rând, nu-i spuneți copilului despre consultație în ultimul moment. Spuneți-i din timp, ca să poată să-și exprime temerile și să reușiți să-l pregătiți emoțional pentru această experiență. Informați-l cu privire la necesitatea menținerii sănătății dentare în termeni simpli, pe înțelesul lui. Informația clară înlătură o bună parte din fobie - frică de necunoscut. Copiii sunt curioși din fire, cu puțin efort și un text bine gândit (eventual o poveste) veți reuși să-l pregătiți pentru vizita la stomatolog.

Nu îi povestiți copilului experiențele neplăcute pe care le-ați avut dumneavoastră în cabinetul stomatologic. Nu-l speriați cu ”doctorul” și ”injecția”, altfel veți suferi urmările chiar dumneavoastră. Primele vizite la dentist sunt menite să pună baza unei relații prietenoase, de aceea ele trebuie planificate cu mult înaintea apariției unor probleme reale (mai ales că există o serie de proceduri preventive, neinvazive, lipsite de durere, care pot fi motiv pentru aceste vizite). Educația dentară și prevenția contează la fel de mult ca tratamentele eficiente, nu ezitați să puneți bazele unei sănătăți orale pentru micuțul dumneavoastră.

Cel mai bine ar fi să cereți sfaturi dentistului și să urmați instrucțiunile pe care le oferă. Ei sunt bine instruiți în domeniu și pot să interacționeze cu ușurință cu diferite tipuri de pacienți, chiar și cu cei mai mici dintre ei. Pentru a preveni și a evita apariția afecțiunilor dentare la copiii noștri, trebuie să-i învățăm de mici care sunt regulile unei igiene orale corecte și sănătoase. Consultația periodică la un medic stomatolog face parte din rutina normală de îngrijire, așa că familiarizarea cu cabinetul stomatologic se realizează treptat.

Astfel, copilul dumneavoastră se obișnuiește cu medicul dentist, cu atmosfera din cabinetul stomatologic și înțelege că nu mai are motive de teamă. Totuși, este foarte important să gasiți un medic prietenos și grijuliu. Echipa Dentarbre mizează mult pe crearea unei ambianțe confortabile și pe stabilirea unei relații de încredere și prietenie între medic și pacient.