Cum să îți alegi parfumul în funcție de sezon

Cum să îți alegi parfumul în funcție de sezon

Detalii

CategoriiDivertisment, Shoping
Taguriparfumuri
Ultima actualizareMarti 2 februarie 2021
Vizualizari200

Voteaza & Distribuie

Descriere

Parfumul pe care îl folosești zi de zi îți poate oferi, pe lângă prospețime și un aer rafinat, foarte multă încredere în tine. Una dintre cărțile de vizită ale oricărei persoane, parfumul are scopul precis de a-ți completa ținutele și de a te face să ai o dispoziție mai bună. De aceea, felul în care îl alegi trebuie să țină cont în primul rând de gusturile tale, dar și de alte criterii, precum sezonul, momentul zilei sau evenimentul la care mergi.

Dacă te-ai întrebat măcar dată dacă ar trebui sau nu să-ți schimbi adesea parfumul, răspunsul este da. Iar unul dintre motive este acela că percepția mirosului pe piele diferă atunci când soare și cald, față de momentele în care gradele din termometru sunt scăzute. În plus, nu strică să variezi miresmele, astfel încât să nu te plictisești de ele. Și dacă ai mai multe parfumuri preferate, folosirea lor în funcție de sezon este o idee excelentă.

Iată cum îți alegi parfumul astfel încât percepția olfactivă să fie în ton cu sezonul:

Cum alegi parfumul în sezonul cald

Vara Vara înseamnă căldură mare, iar faptul că pielea transpiră foarte ușor este un element esențial în alegerea parfumului. Atmosfera sufocantă nu se poate îmbina cu un parfum intens, așa că în sezonul cald mirosurile ideale sunt cele fresh, discrete. Aromele florale sunt cele mai potrivite, la fel si cele fructate, însă nu exagerat de dulci. Prospețimea trebuie să definească parfumul tău în zilele de vară. Pont: În general, în perioadele calde parfumurile se evaporă mai repede, așa că e indicat să înlocuiești apa de toaletă cu apa de parfum, care este mai concentrată și, implicit, mai persistentă.

Primăvara

Primăvara este perioada florilor, așa că orice notă florală este ideală pentru a o întâmpina cum se cuvine. Mirosul de lăcrămioare, de zambile sau de liliac se poate regăsi și în notele parfumului tău, care obligatoriu trebuie să fie proaspăt și blând.

Cum alegi parfumul în sezonul rece

Iarna Iarna e momentul ideal să porți parfumuri cu note lemnoase și picante. Știi deja că scorțișoara, de exemplu, e vedeta sezonului rece, așa că o combinație de arome sezuale de piper roz și negru, ghimbir, bergamotă și patchouli sunt perfecte pentru iarnă.

Dacă totuși preferi notele florale, atunci trandafirul, crinul și chiar iasomia ar trebui să fie aromele parfumului tău. Ține cont de faptul că mirosul se intensifică pe măsură ce frigul apare, așa că nu exagera cu aplicarea. Limitează-te la câteva pulverizări în punctele cheie ale corpului, cele mai vascularizate, precum gâtul sau încheieturile, pentru o persistență sporită. Un alt aspect de luat în calcul iarna este aroma sărbătorilor de iarnă. De Crăciun, un parfum dulce cu note de citrice poate completa cu success atmosfera dată de turta dulce, de vinul fiert și portocale.

Toamna


Toamna, zilele reci se combină cu cele calde, când soarele abia mai are putere, așa că notele lemnoase ale parfumurilor se păstrează. Aromele puternice și intense merg inclusiv pe timp de zi, iar dintre ele vanilia va fi vedeta. Alege un parfum intens, cu note dulci, fructate, precum cel de măr sau iasomie, în combinație cu piper roz. Patchouli și ambra sunt și ele potrivite tranziției dintre cald și frig. Una peste alta, toamna este ideală pentru mirosurile puternice.

Folosește doar parfumuri originale

Alegerea parfumului în funcție de sezon este esențială, însă pentru a te bucura de aroma oferită e important să verifici calitatea lui. Parfumuri originale găsești pe infinitelove.ro, într-o gamă variată de branduri și arome din care să le alegi pe cele potrivite preferințelor tale. E esențial să investești în parfumuri de calitate, iar în funcție de cât de intens vrei să fie aroma lor, poți alege între apă de toaletă sau apă de parfum.

O persoană care lasă în urmă o adiere discretă de parfum va fi întotdeauna remarcată. Cheia este să nu faci abuz de parfum, ci să-l folosești cu măsură. Iar dacă simți nevoia, poți aplica din când în când pentru reîmprospătare.

Sursa foto: unsplash.com/photos/sX0df8f9IlI