Cum să folosești corect oglinzile când îți amenajezi casa

Cum să folosești corect oglinzile când îți amenajezi casa

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurioglinda
Ultima actualizareVineri 15 ianuarie 2021
Vizualizari219

Voteaza & Distribuie

Descriere

Datorită naturii lor utilitare, de multe ori, nu te mai gândești și la frumusețea oglinzilor din casele noastre. Cu toate acestea, ele au un potențial imens și nu trebuie să îl ratezi, dacă vrei să le integrezi în decor. Iată câteva reguli după care să te ghidezi:

Oglinzile se împart în categorii

Oglinzile din casă sunt de două categorii: decorative și utile. Categoriile se întrepătrund și se deosebesc între ele prin locul unde sunt amplasate, forma și ramele lor. Ele îndeplinesc trei roluri în casa. Oferă senzația unui spațiu extins, aduc mai multă lumină în cameră și o concentrează unde e nevoie de ea și reflectă obiecte sau oameni. Acestea sunt principiile în funcție de care îți alegi oglinzile și le așezi în casă.

Oglinzile decorative


Oglinzile decorative sunt amplasate în locuri surpriză și, de multe ori, în legătură cu alte decorații. Spatele canapelei este un loc de multe ori ignorat care poate face diferența între un living plictisitor și unul interesant. Oglinzile decorative măresc spațiul și se transformă în ferestre spre o cameră virtuală. Le poți așeza în locurile cu vizibilitate maximă sau în zonele anoste, pentru a le anima. Mai mult, cu puțină inventivitate, le poți transforma chiar în elementele centrale din casă.

De exemplu, o oglindă cu rame sculptate, așezată pe șemineu, sau chiar pe podea, rezemată de perete, va atrage toate privirile. Avantajul unei astfel de oglinzi este acela că poți așeza orice decorație în fața ei fără să îi știrbești din importanță. Mai mult, ele se vor „ajuta“ reciproc. Oglinzile decorative se pot combina cu orice. De la corpuri de iluminat la plante, ele pot pune în valoare alte obiecte și le pot arăta într-o lumină nouă. Mai multe oglinzi pe un perete creează un efect de dematerializare, în special, genul acela de oglindă rotundă, ce poate părea ca o fereastră spre o altă cameră.

Oglinzile utile

Oglinzile utile au câteva caracteristici în plus. Ele trebuie așezate unde ai nevoie de ele. Nu poți omite o oglindă în dressing, în baie sau la masa de machiat. În orice loc în care ai nevoie să te aranjezi sau să îți schimbi ținuta, trebuie să existe una. Dimensiunea lor depinde de loc și de utilitate. În baie, de exemplu, ai nevoie să te privești doar în partea de sus a corpului, de aceea, ele sunt așezate, preponderent, deasupra lavoarului. Pe de altă parte, pe holul de la intrare, trebuie să te privești din cap până în picioare. De aceea, ai nevoie de una de înălțimea unui om.

Pentru că sunt poziționate în zone des tranzitat sau care se pot murdări ușor, aceste oglinzi sunt de preferat a fi mai simple și mai ușor de curățat. Ramele complicate și ornamentate, cu toate că vor arăta foarte bine, se dovedesc extrem de nepotrivite când trebuie să le cureți.
Uneori, poți îmbina utilul cu plăcutul și să cumperi oglinzi care să îți reprezinte personalitatea, dar care să șis îți fie de folos.

Sursa foto: Vivre.ro