Cum sa desfundati toaleta cu ce aveti prin casa?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, Instalatii sanitare
Ultima actualizareDuminica 2 aprilie 2023
Vizualizari67193

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci cand vi se intampla sa constatati ca toaleta va e infundata si nu puteti trage apa, nu disperati, chiar daca este greu sa ramaneti calm. E destul de usor sa desfundati toaleta cu ce aveti prin casa, chiar daca nu sunteti instalator profesionist. Inainte de a lua ziarul si de a cauta repede un numbar de telefon, puneti-va manusile de cauciuc si incercati una dintre metodele urmatoare:

Trageti apa o singura data


E de ajuns sa trageti apa o singura data pentru a va da seama ca toaleta dvs este infundata. Nu trageti de prea multe ori, pentru ca riscati sa va umpleti baia de apa. Murdara si urat mirositoare. Daca stiti dinainte ca e infundata, evitati folosirea toaletei sau tragerea apei.

Folositi bicarbonat de sodiu si otet


Cel mai bun mod de a desfunda o toaleta este folosirea bicarbonatului de sodiu si a otetului. Cum se desfunda o toaleta cu bicarbonat de sodiu? Varsati continutul unui pachet de bicarbonat de sodiu in vasul de toaleta. Apoi turnati otetul (o sticla de jumatate de litru e suficient), usor si intrerupt. Asteptati putin si lasati chimicalele sa-si faca treaba. Dupa ce bicarbonatul si otetul au dizolvat depunerile, turnati o oala de apa fierbinte pentru a desfunda conducta de scurgere.

Folositi detergent de vase si apa fierbinte

Adaugati putin detergent de vase in vasul toaletei si lasati sa actioneze timp de o ora sau mai mult. Depunerile se vor inmuia iar apa fierbinte (aproximativ o jumatate de galeata) le va disloca. Dupa 15-20 minute, trageti apa normal si veti vedea ca toaleta dvs e functionala din nou.

Folositi o pompa de desfundat


Este cea mai cunoscuta ustensila cand vine vorba de desfundat toalete, asadar ar trebui sa aveti una in baie. Se poate sa fiti familiar cu instructiunile de folosire, dar in cazul in care nu sunteti: asezati pompa cu cupa de cauciuc pe gaura de scurgere, acoperind-o complete. Apasati pompa pentru a crea presiune si trageti pentru a aspira blocajul.

Incercati cu sarpele instalatorului

Aceasta solutie de drenaj pentru desfundarea unei toalete se bazeaza pe indepartarea directa a blocajului. Introduceti un capat al sarpelui in vas si impingeti-l pana cand dati de un obstacol. Rasuciti si miscati sarma pentru a elibera scurgerea. Daca nu aveti o astfel de ustensila, incercati aceeasi metoda cu un umeras de sarma, dupa ce l-ati desfacut.

Binainteles daca niciuna dintre aceste metode nu da rezultate mai aveti doua variante: cumparati din comert produse speciale pentru desfundarea toaletei sau chemati instalatorul.