Cum să asortezi parfumul cu stilul tău vestimentar

Detalii

CategoriiShoping
Taguriparfumuri
Ultima actualizareLuni 27 ianuarie 2020
Vizualizari572

Voteaza & Distribuie

Descriere

Parfumul pe care-l folosești este la fel de important precum vestimentația! Dacă vrei să lași o impresie plăcută pe unde mergi, este necesar să alegi unul care să-ți reflecte imaginea. Iată de ce criterii trebuie să ții cont!

Alege un brand care să persiste

Ph-ul pielii tale este unic și influențează durata de persistență a fiecărui parfum! De aceea, trebuie să găsești parfumuri pentru bărbați care ți se potrivesc și rezistă cel puțin câteva ore.

Pentru asta, studiază notele!

Acestea se împart în următoarele categorii:
  1. Notele de vârf: Sunt cele care apar imediat după ce te dai cu parfum. Deși inițial par puternice, vor dispărea foarte rapid.
  2. Notele de mijloc: Echilibrează aromele parfumului, dar se estompează după un timp.
  3. Notele de bază: După cum sugerează și numele, reprezintă aroma de bază a parfumului și durează cel mai mult.

Deoarece ultimele note sunt cele mai importante, ai răbdare când testezi un parfum. Dă-te cu el pe încheietură și așteaptă câteva ore ca să vezi cum își schimbă aroma până la final. Un alt lucru pe care-l poți face e să ții cont de categoria în care se află. Apa de colonie și cea de toaletă conțin de obicei uleiuri esențiale în procent de până la maxim 15% și nu persistă. Pe de altă parte, apa de parfum poate avea concentrația de până la 20%, mirosul fiind prezent și el mai mult timp. Parfumul pur ajunge până la 30% uleiuri esențiale și acesta e, de obicei, cea mai bună variantă, însă are și prețul ridicat.

Ține cont de situația în care te afli

Fiecare parfum transmite despre purtător alt mesaj! Când participi la o ocazie, ai nevoie de un miros mai puternic, deoarece acesta te va ajuta să ieși în evidență. În zilele obișnuite, un parfum ușor și cu siaj scăzut este suficient. Ia în calcul și temperatura din mediul exterior! Când e cald, ai nevoie de un parfum rece. Iar pentru perioada friguroasă îți trebuie unul cu arome mai intense.

Păstrează nivelul de formalitate


Dacă te îmbraci casual, ai nevoie de un parfum cu esențe verzi, de iarbă, florale sau citrice. Aceste arome se potrivesc bine în zilele obișnuite, deoarece sunt proaspete. Totuși, când te îmbraci elegant îți trebuie ceva mai subtil. Nu sunt indicate mirosurile puternice sau dulci. Poți apela însă la esențele orientale, precum notele de ambră, vanilie și mosc sau la cele condimentate. Folosește-te și de esențele marine sau de notele de tabac! Notele lemnoase precum lemnul de cedru, lemnul de santal sau vetiver sunt și ele o opțiune, deoarece evocă mirosul pădurii și al pământului.

Asortează parfumul după culoarea hainelor

Această asociere depinde de interpretarea pe care o dai tu fiecărei culori și arome. Nu există nicio metodă prin care să o faci în mod perfect! Dar un punct de plecare bun este să te gândești la semnificația fiecărei culori. De exemplu, negrul este asociat cu eleganța și se potrivește bine cu aromele de santal și bergamotă. Roșul este o culoare care simbolizează energia și se potrivește cu aromele mai puternice, precum cele de mahon, orhidee sau ghimbir. Iar culoarea albastru îți duce gândurile la mare și se potrivește cu parfumurile care conțin arome acvatice. Pentru a face lucrurile mai simple, poți asorta și culoarea recipientului la o culoare a hainelor sau să folosești un parfum și o ținută care să fie de la același brand.

Orice bărbat interesat de imaginea lui, are nevoie și de un parfum bun în dulap. Dar alegerea și asortarea acestuia la ținută poate fi un proces dificil! Urmează sfaturile de mai sus și o vei putea face mai ușor!

Sursa foto: pixabay.com/photos/advertising-art-blur-bottle-bright-1850938