Cum să alegi un ceas pentru soț, tată, iubit

Detalii

Categorii
Taguriceasuri de mana
Ultima actualizareLuni 22 noiembrie 2021
Vizualizari387

Voteaza & Distribuie

Descriere

Când se ia decizia de a cumpăra un ceas de mână, întrebarea este cum să alegi unul? Poate fi o experiență destul de dificilă nu numai pentru că există multe ceasuri din care să alegi, ci și pentru că toate au calități și caracteristici diferite. Ceasul trebuie să fie în conformitate cu personalitatea, cât și cu stilul. Pentru a-ți ușura alegerea, îți oferim câteva sfaturi despre cum să alegi un ceas pentru soțul, tatăl, iubitul, vărul, prietenul etc.

1. Materialul ceasului

Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este materialul. Există diferite tipuri de materiale folosite în ceasuri mecanice, dar și automate, cum ar fi oțel inoxidabil, titan, lemn, ceramică, aur, cauciuc siliconic, plastic și altele. Materialul ales va determina longevitatea ceasului, precum și estetica acestuia. Oțelul inoxidabil și titanul după aspect sunt materiale destul de asemănătoare. Oțelul inoxidabil este un material care este folosit în majoritatea ceasurilor, deoarece este o alternativă relativ ieftină, dar titanul ca material pentru ceasuri este mai durabil, ceea ce îl face și mai scump. Deși oțelul inoxidabil are un aspect cu siguranță mai strălucitor decât titanul, ceasurile din titan sunt o alegere mai bună. Dacă nu știi ce tip de material să alegi, să știi că plasticul și cauciucul siliconic că materiale sunt foarte durabile și versatile. Bărbații trebuie să poarte ceva puternic care să le reprezinte statutul.

2. Dimensiunile cadranului ceasului

Alege dimensiunea potrivită a ceasului. În funcție de mărimea încheieturii mâinii, regula generală este să selectezi ceasuri cu diametre ale feței între 34 mm- 50 mm. Un lucru pe care trebuie să-l ții mereu în minte este proporția. Proporția este cheia pentru a alege un ceas care să se integreze perfect în stilul purtătorului și să nu arate ciudat la încheietura mâinii. Cu cât încheietura mâinii este mai groasă, cu atât cadranul ceasului trebuie să fie mai mare. Trebuie să alegi și lățimea potrivită a curelei de ceas. Atunci când alegi un ceas pentru bărbați, încearcă să eviți curelele înguste.

3. Materiale pentru cureaua de ceas

Curelele de ceas pot fi realizate și ele din diferite materiale. Cele mai comune sunt curelele din piele, curelele din oțel inoxidabil, cureaua din nailon, cureaua de ceas din cauciuc siliconic, cauciucul poliuretan, lemnul, din titan și ceramice. Pielea este cea mai durabilă dintre toate materialele. Siliconul, cauciucul poliuretan, lemnul, titanul și ceramica ca materiale au aceleași caracteristici pentru curelele de ceas ca material pentru cadranul ceasului.

4. Forme de ceas

Disponibil în diferite forme, cum ar fi rotund, dreptunghiular, pătrat sau poligon și altele, un ceas tradițional de formă rotundă este un clasic care este purtat de majoritatea. Ceasurile rotunde au un aspect minimalist, dar foarte frumos și elegant. Nu numai că se așează mai bine pe încheietura mâinii și se aliniază mai confortabil cu cureaua, dar și designul este și mai plăcut pentru ochi. Acestea sunt ideale pentru modelele clasice, casual, ceasuri militare, sport și așa mai departe. Ceasurile dreptunghiulare, pătrate sunt neobișnuite pentru oameni și, prin urmare, mai distinctive. Fără îndoială, există mulți bărbați care preferă ceasurile în formă pătrată reușesc să afișeze o estetică inteligentă, sofisticată, rămânând în același timp unică și modernă. Ar putea fi un cadou unic pentru oameni extraordinari, dar dacă sarcina ta este să alegi un cadou pentru cineva pe care nu-l cunoști bine, cu forma rotundă nu poți da greș niciodată.

5. Cadran ceas

Fiecare detaliu contează. Atunci când piața oferă atât de multe ceasuri diferite, ai misiunea de a-l alege pe cel perfect. În primul rând, cadranele ceasurilor sunt disponibile în culori diferite. Cele mai comune sunt negru, alb sau albastru. Culoarea neagră este în mare parte asociată cu puterea și formalitatea. Cel alb înseamnă puritate și lumină. Cel albastru caracterizează încrederea și inteligența. La încheietura mâinii bărbaților, cadranele de culoare neagră și albastră arată deosebit de bine, deoarece sunt culori atât de puternice. În al doilea rând, există diferite tipuri de cadrane. Sunt cele cu care ne-am obișnuit, dar există și cadranul român antic sau cadranele cu numere. Pentru un minimalist, poți alege cadranele obișnuite. Cadranul roman antic este ceva mai mult decât un cadran obișnuit și va fi perfect pentru cei cărora le place să fie diferiți.

6. Design și brand

Atunci când alegi un ceas pentru cineva, trebuie să te gândești la personalitatea, interesele, hobby-urile acestuia. De exemplu, nu poți cumpăra un ceas cu design mandala, mic, detaliat, gravat pentru cineva căruia îi place stilul minimalist sau ceas galben strălucitor pentru un om de afaceri care are un stil business clasic. Vestea bună este că în zilele noastre există multe modele de ceasuri care se potrivesc direct cu stilul. Poți găsi un design special pentru persoană iubită, cel mai bun prieten sau poți găsi designul potrivit pentru un un sportiv. Cât despre brand, aici depinde de preferințele destinatarului, dar și de bugetul tău. Vestea bună este că există ceasuri pe toate buzunarele, cu design deosebit și ideale pentru a fi oferite cadou.

La urma urmei, un ceas este o achiziție foarte personală. Secretul este să știi ce vrei să oferi, ce ar trebui să spună acel ceas despre persoana căreia îi este destinat cadoul și ce îți poți permite. Alege cu înțelepciune ceasul potrivit, ținând cont de aceste 6 sfaturi de mai sus, despre cum să alegi un ceas pentru soț, tată, iubit, văr, prieten sau oricine altcineva pe care îl iubești sau este apropiat sufletului tău. Alegând ceva ce aduce bucurie te va face să ai experiență specială dăruind!