Cum să alegi o canapea confortabilă pentru utilizarea de zi cu zi

Cum să alegi o canapea confortabilă pentru utilizarea de zi cu zi

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricanapele, mobila
Ultima actualizareMiercuri 22 ianuarie 2020
Vizualizari329

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru că livingul reprezintă una dintre cele mai importante încăperi din casă, canapeaua trebuie aleasă cu grijă, în funcție de numeroase criterii, astfel încât să te poți relaxa la un film sau să petreci timp de calitate alături de familie. Din acest motiv, canapeaua trebuie să fie confortabilă și să aibă un aspect plăcut, pentru a se integra în designul camerei. Afla cum poți să alegi canapeaua ideală pentru nevoile tale, din rândurile de mai jos!

Alege dimensiunea potrivită a canapelei

Primul criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea canapelei este dimensiunea, care va fi raportată la mărimea livingului și la numărul de persoane care vor folosi canapeaua. Totodată, canapeaua ideală pentru living nu trebuie să aglomereze încăperea. Dacă ai un living de dimensiuni reduse, nu este recomandată o canapea imensă. Ține cont de utilitate și alege o canapea fără colțar, cu spațiu de depozitare dedesubt. În schimb, pentru un living de dimensiuni generoase, vei putea alege o canapea cu două sau trei locuri, la care să adaugi și fotolii. La fel de recomandate în acest caz sunt și canapelele în formă de L, care ocupă mai mult spațiu dar sunt potrivite pentru a găzdui mai multe persoane.

Alege canapeaua în funcție de utilitate

În alegerea canapelei potrivite pentru utilizarea de zi cu zi, funcționalitatea este esențială. Din fericire, există numeroase modele din care poți alege: canapele extensibile, fixe, cu ladă de depozitare, cu sistem de masaj sau chiar cu sistem audio încorporat. Dacă folosești canapeaua ca pat și dormi pe ea fie și ocazional, canapeaua extensibilă reprezintă modelul de care ai nevoie. Înainte de a cumpăra o canapea extensibilă, trebuie să ții cont și de frecvența folosirii extensiei. Astfel, poți alege o canapea cu extensie solidă, prevăzută cu o plasă metalică sudată, pentru o rezistență sporită. Pentru o canapea folosită zilnic, ia în calcul și extensia de tip ribaltă, care îți oferă confortul de care ai nevoie pe timpul nopții. Cele mai cunoscute, însă, sunt colțarele modulare extensibile, deoarece sunt practice și pot fi așezate cu ușurință, după bunul plac. La fel de căutate sunt și canapelele cu spații de depozitare, unde poți așeza perne, lenjerii de pat și pilote, spațiu ideal pentru un apartament de dimensiuni mici, care nu permite depozitarea multor obiecte.

Alege canapeaua în funcție de formă

Când decizi unde vei așeza canapeaua și care va fi rolul său, trebuie să te gândești și la forma potrivită în raport cu încăperea. Dacă o canapea trebuie să delimiteze zona dintre living și bucătărie, o soluție poate fi achiziționarea unei canapele drepte și simple, în formă de L. Un colțar cu margini rotunjite este ideal pentru un spațiu de dimensiuni mici, în timp ce o canapea fără spătar poate fi integrată într-o cameră care nu beneficiază de mult spațiu.

Alege canapeaua în funcție de tipul de șezut

La fel de important este și tipul de șezut, astfel încât să beneficiezi de o canapea confortabilă, care să nu-ți cauzeze dureri de spate. Poți alege dintre cele mai răspândite sisteme pentru canapele - sistem cu arcuri, șezut din perne sau șezut din burete. Șezutul din perne naturale sau cu spumă de memorie este indicat dacă îți dorești o canapea foarte confortabilă, în timp ce opțiunile mai accesibile ca preț sunt date de șezutul din burete sau sistemul cu arcuri. Dacă folosești canapeaua în fiecare zi, nu este recomandat sistemul cu arcuri, deoarece acestea se vor slăbi în timp.

Alege canapeaua în funcție de material

Un alt criteriu de care să ții cont în achiziționarea unei canapele este materialul din care este confecționată. Pe baza considerentelor estetice se alege și tapițeria, printre cele mai populare opțiuni fiind stofa, catifeaua, bumbacul și pielea. Dacă o canapea din piele este potrivită pentru saloane și cabinete și mai puțin pentru utilizarea de zi cu zi în living, o canapea cu tapițerie din stofă este ieftină și ușor de întreținut.

Alege canapeaua în funcție de design

Canapeaua aleasă influențează aspectul întregii încăperi și trebuie să aibă un design potrivit cu decorul camerei în care o așezi. Unui living amenajat în stil clasic i se potrivește o canapea elegantă, cu forme rotunjite sau imprimeu etnic, în timp ce stilul minimalist se potrivește cu modele în linii drepte și canapele colorate.

Ține cont de criteriile de mai sus și alege canapeaua potrivită pentru camera ta!
Sursa foto: unsplash.com/photos/cm_PpUQU-lk