Cum să alegi echipamentele potrivite pentru o spălătorie auto self-service

Cum să alegi echipamentele potrivite pentru o spălătorie auto self-service

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurispalatorie auto
Ultima actualizareMarti 31 ianuarie 2023
Vizualizari117

Voteaza & Distribuie

Descriere

O spălătorie auto self-service oferă mai multe avantaje atât pentru proprietar, cât și pentru clienți. Din punct de vedere al proprietarului, aceasta este mai profitabilă având în vedere că nu necesită un număr mare de angajați și poate fi operațională non-stop. Clienții pot opta pentru o astfel de spălătorie auto dacă preferă să își spele mașina în orice moment, fără a fi nevoiți să aștepte la coadă sau să depindă de programul de lucru.

Dacă dorești să deschizi o spălătorie auto în regim self-service, trebuie să alegi o locație accesibilă, cu apă și electricitate disponibile, să obții toate avizele și permisele necesare și, bineînțeles, să găsești echipamentele potrivite. Acestea depind de tipul de servicii pe care le vei oferi clienților, de dimensiunea spălătoriei și de categoriile vehiculelor care pot fi spălate.

Detaliem mai jos tipurile de echipamente adecvate spălătoriei self-service în funcție de:

Serviciile oferite

Pentru o spălătorie auto unde clientul își poate spăla singur mașina, vei avea nevoie de echipamente speciale și intuitive, ușor de activat prin apăsarea unui singur buton. Trebuie să fie dotate cu toate facilitățile necesare întregului proces de spălare, de la cea cu spumă activă, șampon sau la presiune înaltă, la limpezirea cu apă osmozată (purificată) și ceruire.

Serviciile tip portal cu perii pot spăla mai multe mașini într-un timp mai scurt și sunt proiectate să o facă într-un mod eficient, ceea ce poate duce la economii de apă și detergent și la o creștere a profitului. Poți alege portaluri cu perii pentru spălătorie auto ProWash. Acestea spală și în zonele greu accesibile, ceruiesc și usucă. Periile sunt realizate din materiale moi, care nu afectează vopseaua mașinii. Există și varianta de portaluri fără perii, cu jeturi de apă la presiune înaltă. Ca să oferi servicii impecabile de spălare, orientează-te către echipamentele cu funcții inovatoare de îndepărtare a insectelor, curățare intensă a jantelor sau aplicarea automată a polish-ului.

Spațiul disponibil

Într-un spațiu restrâns, sistemele tip cabinet sau tip rack pot fi o opțiune bună, deoarece sunt compacte si ocupă puțin spațiu. Dacă ai nevoie de două sau trei boxe de spălare, alege sisteme cabinet. Acestea pot fi integrate atât în construcții metalice existente, cât și în unele nou construite. Sistemele tip rack acomodează între patru și cinci boxe și sunt ideale pentru a înlocui și moderniza echipamentele dintr-o spălătorie tradițională.

Daca este disponibil un spațiu mai mare, soluția o reprezintă sistemele tip container. Designul modular al structurii metalice permite ca acestea să poată fi extinse cu ușurință, oferind flexibilitate în organizare. Un alt avantaj este recircularea apei osmozate. Tunelurile automatizate pentru spălare au nevoie de spații cu o lungime între 11 și 40 m.

Categoria de vehicule spălate

În funcție de tipul de vehicule care vrei să fie spălate, poți alege portaluri de diferite dimensiuni. Portalurile de spălătorie pot fi utilizate și cu mașini mari, tip SUV sau furgonete. Dacă din clientela ta vor face parte camioane, tiruri, autobuze și autocare, dotează spălătoria cu portaluri maxi, cu înălțimea ajustabilă, între 3,30 m și 4,95 m. Altfel, pentru celelalte autovehicule vor fi suficiente boxele cu înălțimea de 2,15 m.

Un alt reper de care depinde alegerea echipamentelor pentru spălătoria auto self-service este numărul mediu de mașini pe care le poate curăța într-o zi. Acesta depinde de zona în care este amplasată spălătoria, de trafic, de durata medie a unei sesiuni de spălare și de intervalul de timp disponibil între sesiunile de spălare. De exemplu, dacă durata medie a unei spălări este mai mică, atunci vor fi necesare echipamente ce pot spăla un număr mai mare de mașini într-o zi.

De asemenea, este esențial să stabilești profilul clienților și să ai în vedere costurile de întreținere a echipamentelor. Ține cont de sfaturile de mai sus și te vei bucura de o afacere prosperă pe termen lung.

Sursa foto: shutterstock_2085064726.jpg